speedtest.net полудя

DevNull

Registered
2702177951.png
:lol: :lol:

При мен и повече е полудявал. Нещо от сорта на 350 теглене, 170 качване ми е вадил. Лан картата ми наистина имаше способност за такива скорости (1000mbps), но не съм сигурен до колко може да му се вярва.

Трябва да отбележа, че теста го направих веднага след като ме вързаха за първи път към доставчика (с оптична мрежа) през далечната 2008 година. 1 час по-късно вече не надминаваше 100 мегабита. Обеснявам си го само с това, че може би в началото още не са го били ограничили според абонаметният план и е вървял на максимума от техническите си възможности :D

DevNull каза:
2702177951.png
:lol: :lol:

Не е полудял, най-вероятно сървъра с който тестваш ползва същият интернет доставчик като твоя и за това скоростите са такива, пробвай с друг град.

Тия спийдтестове са толкова тъпи и всъщност не показват нищо.

Да, както казаха по-горе това не са реалните данни. Най-добре е да си гледаш скоростта когато теглиш нещо. Там е най-точна.

И аз съм чувал че не отчита много вярно. След тоя тест другите три бяха по 75-78 .

Като тегля от замундата (не е реклама) максимално е стигал до 10-11 MB/s . което може би отговаря до някаква степен .

DevNull каза:
И аз съм чувал че не отчита много вярно. След тоя тест другите три бяха по 75-78 .

Като тегля от замундата (не е реклама) максимално е стигал до 10-11 MB/s . което може би отговаря до някаква степен .

Това е защото не теглиш от замунда, а от съседите на горният етаж. :)

Пък и да не забравяме, че в България е в топ 10 на най бързият интернет в света (говоря най-вече за големите градове).

Е 50 торента се от съседите ли ги тегля. Скоростта е между 8 и 10 . Не ми се вярва всичко което тегля да е от съседите :)

DevNull каза:
Е 50 торента се от съседите ли ги тегля. Скоростта е между 8 и 10 . Не ми се вярва всичко което тегля да е от съседите :)

Ми не. Аз примерно гледам от къде тегля точно. ИП адреси всичко се вижда.
Но при такива скорости обикновено има няколко ИП-та от които теглиш с 2-3 МБ. Предимно от твоята мрежа.

Интернетът в БГ си е добър но торентите са според зависи кой ти сийдва.

Едит:
СЪщо така като теглиш и много файлове скороста се вдига, защото теглиш по малко от хиляди места и това му е хубаво на торентът.

Не споря, че интернетът ти е добър. СПоря, че теглиш от замунда. ОТ замунда не се тегли. Теглиш от други места и ако твоят интернет е добър то теглиш с много.

Ако обаче теглиш от сървър 1 файл не можеш да достигнеш такава скорост, защото си ограничен или от твоят интернет , или от сървърният интернет.

Разбрах те , извинявай ако не съм се изразил правилно.

То е ясно че торент клиентите са тип P2P (Peer 2 Peer).

Другото което ми прави впечатление е, че този сайт повече проверява скоростта на самия браузър от колкото на самия интернет.

През други браузъри не се качва над 60 а под Google Chrome не пада под 75. (Download)

Back
Горе