Teodotko каза:
Здравейте до преди малко дори не знаех, че съществува такова нещо и все още не ми е много ясно де... Попаднах на клип в ютуб в който слагат такъв хард на стар компютър и машината става уникално по-бърза ... Имам в момента едно компютърче с 512 рам , Pentium 4 и като цяло доста стар. Мога ли да му сложа такъв хард диск ?
Компютърът ти колко е стар?
Sata 2 или какво е?
И дори да сложиш този SSD дето е толкова бърз къде ще буташ информацията дето идва от него.
Ти имаш 512 рам и стар процесор. Колко по-бърз ще стане?
Значи като цяло да. Ако може да го сложиш този SSD на твоят комп той няма как да не се забърза дори да е с малко рам, защото той компа в момента ползва харда ти, когато не му достига рам.
SSD-то е безшумно и супер бързо.
Аз съм SSD на който е качен win-a и някой важни програми за които ми трябва скорост.
Като стартирам компа и след 5 секунди windows-a eе напълно зареден.
Но съм с 6GB трансвер и sata 3.
А твоя комп дори не знам дали има sata 2 поне.
Отделно един SSD започва от 100 евро нагоре за 120 GB. Ти за толкова ще си купиш дъно, процесор и рам. Вчера проверих цените за един комп
да си ъпдейтна и излезе точно толкова с рамта. 120 евро за дъно с вградена видео карта, процесор и рам 4гб ddr3.
Отделно SSD-то има ограничен живот и брой записи. Това не е твърд диск.
Като го ползваш за основен диск или за торент сваляния на филми ще свърши много бързо.
Аз нищо не записвам на него. Дори съм забранил padding fail и всякакви записи без мое знание.
Само работни файлове, windows-a и някой програми.
Всичко останало е на другият твърд диск.
SSD-то е супер и си заслужава да го имаш но на нов комп. Не на стар.
Дай да го видя този линк в youtube.