SVEJO.NET - дизайн и SEO оценка

Каква е оценката ви за SVEJO.NET като цяло?

• Добре е!

Votes: 0 0.0%
  • Не е добре!

• Става, но има още работа!

• Общо гласове
    0

yavori

Registered
http://svejo.net

SVEJO.NET е революционна система за отсейване и подбор на качествени
уеб ресурси. Сайтът е напълно подържан от хората, които го посещават.
SVEJO.NET е един от първите Social Network сайтове в България.

---

Моля дайте адекватна оценка за:

1. Дизайна на сайта
2. Потребността (usability) - малките функционалности, който го правят по приятен за използване
3. SEO

ами като изключим че не схванах идеята на сайта - Екстра е.
дизайна е лек и свеж , нито дразни нито се натрапва или да има излишни елементи които да утежняват сайта.
подредбата е добра - но може да се помисли върху хедъра фиксирам особенно върху текста svejo.net - може малко да се поокраси или некви ефекти.
според мен малко е излишно пунктираната линия която си сложил на менюто - точно под хедъра

Ами това е!

Мен лично малко ми е гадно да влизам в този сайт, дразни ми на очите... иначе е добре замислен, но мога да кажа, че има много работа по него. С какво да започна еми с хедържа... Доста голям, доста син и според мен, доста не се връзва със самият дизайн на сайта. Значи пак казвам като идея ми харесва, но трябва още да се потрудите, момчта! Успех за напред!

Благодаря за градивната критика...
имам въпрос отностно хедъра.... какво точно не ви допада?

Цветовата гама ?
Портокала ? Големината ?

Много хора изявяват положително мнение за хедъра ни и
единствената критика за сега е липсата на движение в него
по което се работи в момента...

Моля да бъдете по конкретен. Ще се редваме ако
можем да удовлетворим нашата аудитория а това
става само чрез мнението на потребители и градивната
им критика.

Поздрави!

Лично на мен хедъра ми изглежда доста голям, прекалено голям... Незнам това си е мое мнение и аз се придържам към него, няма нуджа да казвам, че нещо ми харесва, ако не е така. Портокала ми допада, но може да намалите малко самия хедър с няколко 20-30 пиксела. Не ми харесва още нещо и това е начинът, по който излизат новините, някакъв много оранжев е текста, според мен ще е по-добре, ако се сложи някаква картинка или някакъв CSS и като се премести на новината (текста) да се променя цвета, смисъл да е малко по-ефектно. Друго нещо, което ми направи впечатление е това, че между "Категории" и "Най-популярни из всички" няма панел, защо не сложите там рекламата, май ще е по-добре, ако забележа още нещо ще пиша по темата :)

Поздрави и успех!

Благодаря ще го имаме в предвид :)

а за предложението за реклама... там има реклама?!?!
най-вероятно не се е заредила или имате JavaScript disabled...

Благодаря още веднъж за качественото мнение!

хммм няма ли още мнения ?
никои ли не го дразни нещо... или да го кефи ?
или просто да има предложение ?!?

Ами като цяло ми харесва, но има проблем с различните резолюции :)
Аз ползвам 1280х1024... и хеадъра ми стои.. малко урязан :)
ето виж:

явно има повечко на които хедъра им стой кофти... принципно не
мислехме че е много грозно но явно ще трябва да го редизайнем леко...
благодаря!

като функционалност няма ли някой да каже нещичко ?
освен стандартните неща сме се погрижили да може да добавята
за home на svejo различни теми не само Всички и разни други
олеснения... някой да даде мнение за тях ?

Да функциите на сайта са добри, гледам, че "точите" директно новини от RSS източници на полезни сайтове като - technews.bg например, това е добре ;)

хедъра го делиш на 3 части в 1 таблица . Едната част е с надписа, едната с портокала а другата я даваш на 100 % да е само синьо.

Дизайна въобще не ми харесва. Хедър-а единствено не ми харесва текста му. "Липсва" му въображение. Портокала стои много добре. "Помогнете за популяризирането на сайта като гласувате в BGTOP.NET" <- на това мястото според мене е някъде в края на страницата. Например 1 банер на БГТОП.нет в ляво, добре ще стои с този отдясно на тухо брояча. Hover-а на заглавията на новините (червен текст, подчертан) не ми харесва. Пробвайте с син текст (hover имам предвид), но не подчертан! Почти щях да забравя. Menu-то пробвали ли сте как ще стои в центъра? Ако всичко сами сте изработили, тогава поздравления! Сайта ми харесва, макар че е нормално всеки сайт да има "недостатъци", ако мога така да се изразя. Поздрави!

Back
Горе