Uploadify

teroristd

Registered
Здравейте, проблема ми е с <input type="file">. Както знаете във всички браузъри излиза различно и не може да се стилизира качествено, та затова си свалих uploadify. Обаче използвам на същата страница prototype за един слайдер и се получава конфликт с jQuery. Cложих

var $j = jQuery.noConflict();

и се получи донякъде но остана един проблем. Като натиснеш бутона и си избереш файл за качване се появява прогресбар с хиксче да прекратиш и да премахнеш файла, но този метод е в самия jquery.uploadify-3.1.js и noConflict(); не му действа. Ако си го викам така

<a href="javascript:$j('#file_upload').uploadify('cancel')">Затвори първия файл</a>

няма ядове но опциите са или да затваряш файл след файл отгоре надолу или всичките, а ако искаш по средата само с хиксчето на бара е опцията и ми дава грешка. Малко дървено го обясних но надявам се да ме разбирате.
Ако трябва да пейстна част или целият скрипт да го кача казвайте. Също ако имате друго решение на проблема с <input type="file"> също става, но съм прочел целия гугъл и пробвах какво ли не, скрити полета например но винаги създава бъгове. Мерси.

Премахнах prototype и си направих всичко jQuery но сега имам друг въпрос и за да не отварям друга тема ще пиша тук.

Във формата, коята е пхп си правя проверки най елементарни например

elseif(empty($message)){
echo "<p>Моля, въведете съобщение.</p>";
}

но искам да изкарвам съобщението с алерт на джаваскрипт пробвах така

if (empty($subject))
{
$msg1 = 'Не сте въвели име';
echo "<script type='text/javascript'>alert('$msg1');</script>";
}

обаче алерта излиза независимо попълнено ли е или не полето, та въпроса ми е как може да стане това

не би трябвало да излиза, по-скоро проблема е в проверката ти, преди да изкараш провери какво съдържа променливата и дали тя наистина е празна

благодаря ти че се отзоваваш shterev +1 но проблема не е в проверката оказа се че ако е само

<script>alert('$msg1');</script>

вместо

<script type='text/javascript'>alert('$msg1');</script>

си работи колкото и странно да звучи

Back
Горе