VAST/VPAID как се зарежда, как се генерира, какво е нужно?

Ticketa

Registered
Привет,
има ли някой запознат, който може да каже как се генерира самият VAST/VPAID т.е. самият файл основно е XML, но как се генерира? Какво съдържа освен дължина на рекламата, линк (препдолагам) към видеото с рекламата и някакви други параметри? Трябва ли да се създаде отделен сървър на който може да се проследи активността на тази реклама и какъв трябва да е сървъра и какво да има на него?

Като цяло зареждането към Player ми е ясно останалата част - не.

Примерно клиента предоставя XML и на татък или пък аз му генерирам въпросният файл? Какви са добрите практики?

Търсех в гугъл, но общо взето откривам само информация като сравняване на VAST с нещо друго кое е добро и кое не и толкова. Но не и самият процес как да го интегрираш от А до Я (не вярвам да е някаква супер секретна информация хахахахах) вероятно не търся по правилния начин и за това пиша тук. Благодаря

EDIT: Ако имам Ad Server, мога ли да ползвам openx например и ако да трябват ли някакви специфични настройки?

Последно редактирано:
Revive Ad Server е бившото OpenX. Искаш да зареждаш клип и някой адсървър да генерира статистики? Това разбрах от писаното, но ако не е, ще кажеш ли какво се иска? Сори, но се обърках.

Revive Ad Server е бившото OpenX. Искаш да зареждаш клип и някой адсървър да генерира статистики? Това разбрах от писаното, но ако не е, ще кажеш ли какво се иска? Сори, но се обърках.
Обърка се, защото аз объркано го обясних хахахаха

Имам платформа, която е за видео съдържание т.е. видео клипове. Искам в нея да зареждам VAST/VPAID реклами, а не просто да пускам някаква реклама в началото на клипа.

За целта се чудя как да изградя самата инфраструктура.

Вариант 1 (по-който мисля): (рекламополучатела) Клиента предоставя VAST файла и той си проследява сам какво се случва с рекламата му, но как аз като рекламодател бих могъл също да проследя неговата реклама какво се случва? Колко гледаемост като продължителност е имало, кога е скипната, колко пъти е посетителя ми е натиснал например върху рекламата и е отишъл до рекламополучателя.

Искам да имам максимална статистика, която при нужда да мога да я анализирам и да подобрявам качеството така, че да не е хем натрапчиво хем двете страни (мойте посетители както и рекламополучатели) да бъдат доволни.

Ох, вече те разбрах и не ми се искаше. :) Искаш пълна статистика, демек само някакви си показване на рекламата не те интересуват? Искаш колко пъти е гледа, от кой адрес на платформата, колко от рекламата е гледана, кога е теглен скип бутона. Това, което преди време бях попадал при Revive е:

Но честно казано не съм сигурен, че ще има тези статистики. Има една опция - Enter additional third party trackers, но не съм сигурен в нея, така де, да даде каквото искаш.

Back
Горе