Wordpress, смяна на системата за новини на theme?

qnkovweb

Registered
Здравейте. Инсталирах си тая система и подбрах един theme, но проблема е, че е притежава доста тъпа система за новини. Също време намерих друг thеme с хубава такава система. Възможно ли е да прикача тази система по някакъв начин и да се отърва от моята? Някой ако помогне, ще съм благодарен.

според мен ще се объркаш още повече защото доста ще има за по оправяне
защо просто не си инсталираш другата тема

Аз не можах да разбера, системата за публикации на Wordpress ли е тъпа или на темплейта ти излиза гадно?

Принципно Wordpress е много добре устроен CMS ... ще се радваме ако споделиш коя по добра система си намерил от тази.

Моя съвет е да си смениш темплейта (Theme) :)

Ами, няма как. Вече тоя темплейт е направен. Просто системата му за публикации е една ниаква и обикновена с малка картинка. А намерих други демове с доста добре направени системи, разни бутони по тях да харесваш, голяма снимка и т.н... Говоря за изглежда като гледаш новините на theme-то. Възможно ли е да смениш тия системи с други?
Ето го моят дем - Цъкни тук!

Вижте как са новините. Искам да ги сменя с нещо като това - Цъкни тук!
Това е само пример. Имам набелязани някоко новини в други демове.

Какво разбираш под "система за новини"? Как е структурирано (дизайн) или самите функции за добавяне на новини, категоризиране и т.н. (именно, система)?

Темите можеш да си ги променяш... или да сложиш друга. Как така е "направена вече" - по поръчка?

Не мисля че е по поръчка,

Виж сега разгледай си темата на wordpress-a и просто редактирай това което оразмерява снимката.
Другия вариант е ако не ти харесва темплейта да си го смениш с друг :)

Под направена говоря, че вече е оформена, със снимки, плъгини, нови кодове, и т.н., затова няма как тъй лесно да сменя theme. Да, публикациите да са различни. Виждате разликата. Голяма снимка, отстрани коментари и т.н., разпложението въобще е по-друг начин. Примерно виждал съм новини, на които върху снимката е изписано, дата, час, има like икона и т.н., за такива работи говоря. Тази е като пример, а има доста други направени по-добре. За това говря дали може да се смени изцяло.

Ето ви още примери:
Цъкни тук!

Ми барни темата и премести нещата, промени разположението... Всичко е гъвкаво :) А смяната на тема не влияе на снимки, плъгини (най-често), някакви кодове (освен ако не са в темата). Не разбирам проблема :D Всичко зависи от темата - дали ще я промениш ти (или някой друг) или ще сложиш друга - всичко е въпрос на код... :roll:

Разгледай добре опциите на темата и на wordpress. Ако искаш нещо добро, themeforest. Плащаш инсталираш, даже и съпорт имаш.

Ами опитах се, но нещо не ставаше, размацваха се картините. Принципно има 3 размера дадени да избираш, когато прикачваш снимка, но когато решиш да ползваш custom-a, веднага се размацва картината, без значение колко си мръднал. Общо взето мога ли да направя моите публикации да изглеждат като тези на линковете, дето ви дадох? Трябва ли да местя кодове и нещо или мога от панела да оправя нещата? Има ли някой, който може да помогне да реша тая задача? Поне да помогне да вкарам още някой размер към снимките да ги оразмерява, а не с къстъма да ги размацва. Те в момента са thumb, medium и large, има ли от къде да им променя зададените стойности, понеже не ме устройват?

qnkovweb каза:
Общо взето мога ли да направя моите публикации да изглеждат като тези на линковете, дето ви дадох? Трябва ли да местя кодове и нещо или мога от панела да оправя нещата?
1. Общо взето мога ли да направя моите публикации да изглеждат като тези на линковете, дето ви дадох?
- Да, може. Променяш в темата това, което искаш.
2. Трябва ли да местя кодове и нещо или мога от панела да оправя нещата?
- Да, трябва. CSS/HTML примерно, за да промениш, което искаш..

Другите варианти са, както споменаха themeforest-a. Има пре-много неми и различни + съпорт, но са платени.

How to change predefined image dimensions
how set default image size
How to Change the Default Image Sizes in the WordPress Dashboard

Back
Горе