WordPress тема без nofollow

misho

Registered
Сложих си една тема на блога, но забелязах, че всички линкове а nofollow - менюто, публикациите, коментарите, дори логото. Как да ги направя без nofollow? Прегледах всичко във файловете на темата и никъде няма nofollow. :lol:

Открих виновника:
Код:
<meta name='robots' content='noindex,nofollow' />

Проблема е, че такова нещо няма в header.php на темата, нито във function.php. Изключих и всички добавки. От къде може да идва?

edit: С друга тема пак е същото. :shock:

Не съм пускал да видя какво представлява WP но някъде в PHP кода има функция, която поставя nofollow на всеки линк.
Най вероятно е файл или функция свързана с bbcode.

Намерих само функция, която слага nofollow на коментарите и я изключих, но тези noindex, nofollow просто ги няма никъде. :?

Отиваш на Settings -> Privacy -> и избираш I would like my blog to be visible to everyone, including search engines (like Google, Sphere, Technorati) and archivers и трябва да се махне.

misho каза:
Намерих само функция, която слага nofollow на коментарите и я изключих, но тези noindex, nofollow просто ги няма никъде. :?

Аха...
Ми в хеадер-а?
На самия темплейт?

WordPress по подразбирани слага тага nofollow на всички линкове към сайтове, които са оставени чрез формата за коментар. Оттам нататък, ако линковете от менютата имат този таг, можеш да го премахнеш от файловете на самата тема. Аз бих ти препоръчал да оставиш nofollow таг-а в коментарите, а всички линкове към вътрешните страници е добре да са без този таг. За да не се получи дублирано съдържание, използвай плъгин или си напиши код (аз така бях направил), който да "реже" част от статиите, които се намират в архива (в категориите, в таговете, в месечния/годишен архив и т.н.) и да се показват първите 250 символа. В повечето теми тази функция е вградена, но ако в твоята не е - препоръчвам ти да потърсиш плъгин.

С nofollow-а се оправих. c3c0, можеш ли да ми препоръчаш плъгин за тази цел (мързи ме да си го правя сам :D )!

misho каза:
С nofollow-а се оправих. c3c0, можеш ли да ми препоръчаш плъгин за тази цел (мързи ме да си го правя сам :D )!
http://wordpress.org/extend/plugins/no-duplicate-content/
Ако може дай линк към блога ти, за да видя дали темата не е настроена по подразбиране така, че сама да се справя с дублираното съдържание.
big_tuck каза:
misho каза:

All in One SEO е плъгина. :)
Този плъгин е малко по-различен. Чрез него се добавят уникални заглавия и ключови думи (meta description, meta keywords) към всяка една статия. Много е полезен в някои случаи, затова и го препоръчвам. :)

c3c0 каза:
misho каза:
http://wordpress.org/extend/plugins/no-duplicate-content/
Ако може дай линк към блога ти, за да видя дали темата не е настроена по подразбиране така, че сама да се справя с дублираното съдържание.
big_tuck каза:
misho каза:

All in One SEO е плъгина. :)
Този плъгин е малко по-различен. Чрез него се добавят уникални заглавия и ключови думи (meta description, meta keywords) към всяка една статия. Много е полезен в някои случаи, затова и го препоръчвам. :)

Но не във всички случаи. Може да ти изиграе лоша шега!

c3c0, това е блога за сега. По темата съм променял само дизайна и съм превеждал.
А иначе вместо All in One SEO ползвам HeadSpace2 и ми върши чудесна работа.

Back
Горе