Wrap-трансформация върху определена област

ystefanov

Registered
Бих искал да очертая някаква фигура и върху нея да приложа-wrap.
Например, ако формата е ромб, wrap да се приложи не върху правоъгалника, който ще го очертае, а върху самият ромб.
Пробвах с magic wand tool/ctrl+I, ctrl+T, но след това не ми дава да приложа wrap, върху точно тази област.

ystefanov каза:
Бих искал да очертая някаква фигура и върху нея да приложа-wrap.
Например, ако формата е ромб, wrap да се приложи не върху правоъгалника, който ще го очертае, а върху самият ромб.
Пробвах с magic wand tool/ctrl+I, ctrl+T, но след това не ми дава да приложа wrap, върху точно тази област.

нужно ми беше да прочета 5 пъти поста ти, за да свхана и пак не съм сигурен но ще пробвам да ти обясня :D

Когато кажеш трансформацията да е warp, ти се показва мрежа. Където и да хванеш мрежата ти можеш да огъваш и деформираш точно там където си хванеш, не само по ълите.

Ще се опитам да го обясня малко по понятно, даже ще го покажа. :)

На долната картинка имам 3 обекта върху които искам да приложа трансформация-wrap. По принцип, когато използвам функцията, тя ми се прилага по първия начин. Възможно ли е да я използвам както на картинките 2 и 3. Т.е. да се очертава точния контура на елемента, който ще се трансформира.

1682.jpg

ystefanov каза:
Ще се опитам да го обясня малко по понятно, даже ще го покажа. :)

На долната картинка имам 3 обекта върху които искам да приложа трансформация-wrap. По принцип, когато използвам функцията, тя ми се прилага по първия начин. Възможно ли е да я използвам както на картинките 2 и 3. Т.е. да се очертава точния контура на елемента, който ще се трансформира.

1682.jpg

Ако ти се чака, 5 цата май щеше да има подобна функция ;)

Back
Горе