XAMPP Как да дам FTP достъп на един приятел :(

• Автор Автор Pr0
  • Начална дата Начална дата

Pr0

Registered
Здравейте, Хоствам един сайт на моя компютър със xampp 1.6a обаче проблема е че сайта е общ на мен и на 1 приятл. Искам да дам ФТП достъп на фр-то до Локален диск(C: )/xampp/htdocs за да може и той да едитва файловете на сайта.. :(

Ами направи си един фтп сървър със cerberus ftp server или file zilla server и дай път към htdocs ;)

Нищо не разбрах.. дай малко по подрбно де плс ;( Пробвах от контрол панела на xampp срещу FileZilla цъкнах на Admin влязах там и направих нов user пренасочих го към htdocs ама нещо не моа вляза... Като се опитам да вляза с filezilla-та там на:
Потр. Име user-а
Парола - Паролата
и порта Нали уш така тряя да е ама не става..

Хм... Ако си пуснал File Zilla-та правилно, то не би трябвало да имаш проблем.
Само едно уточнение :)
фтп адреса е ftp://ip
В твоя случай ftp://89.215.160.223 ;)

Да де ама не се получава... :(:( Винаги ми изписва че не може да ме свърже а аз съм направил user от xampp и не може и не може.... :( Дайте някфи идеи или нещо моля ви..

Добре де, сигурен съм, че всичко работи, но нещо не правиш както трябва... Изтегли си Cerberus FTP Server, спри File Zilla-та и инсталирай церберуса. С него е много по-лесна работата. Направи юзър и парола след това направи папката htdocs публична (демек задаваш път на юзъра към папката, нали той да има пълни права над нея) и след това човека влиза с някой FTP клиент и си работи :lol:

Айде някой който му разбира на тоя xampp и го е правил това нещо да обясни подробничко от край до край ПЛС :( Моля ви.....

Някой да хелпне моля ви че ми е спешно.. няма как да му дам права иначе пЛС :(

Back
Горе