Интернет Радио

Здравейте.
Направих си радио, вървя 2-3 дена и днес като го пускам казват, че не работело :S гледам на SHOUtcast server пише dest: ИП-то] IP in ban list, disconnecting :shock:
Що така ? плс. помогнете :cry:

За това инвалид пасуорд дето пише.Сигурно е от това, че не пускате shoutcasta от папката с нужните програми. И аз имах същия проблем и мисля, че от това се оправи :D

Така момчета, свалете си програмите и г инсталирайте в C:\Program Files\

След това си освободете порта на компютъра

за да проверите портовете:

Start>Run>cmd>enter> netstat -b

и трябва да ви е свободен порта на който ще пускате радиото,ако сте с виста или 7 е доста трудно.Инче няма нищо особено.И е важна версията на winamp

Варианта да тръгна радио през рутер е следната:

Влизате в рутера и от DMZ зони или от Виртуалните пренасочвания на портове си напишете вътрешното ip и рутера ще ви рутира връзката и ще може радиото да излезне през реалното IP( още наречено публично)

Как да си освободя порта, за да тръгне радиото ? :roll: до вчера си вървеше без да освобождавам никви портове ?!? а сего който влезе ми пише, че е баннат, а дори и не знам как става :D

Извинявам се за сигурно тъпия въпрос.;)

ПП да не е нещо от интернет доставчика ми ? той да ми е спрял сървъра ? :D

ПП тея портове не са ли, ако firewall-a ми е включен и от там да позволя да се пуска радиото ? firewalla ми е изключен и не трябва да бутам никви портове? някъв друг е проблема ?

плс. помощщщщщщщ :cry:

Принципно ако доставчика ти забрани някой порт,просто промени порта и няма да имаш проблеми.Все пак свободните портове варират до 65636-ти така че имаш доста портове :D и другото което е изключи си windows update.На кой доставчик си?

А как да си меня порта ? :? Ако доставчика ми е забранил порт, защо според вас, нали не е, защото излъчвам незаконно радио ?

Доставчика ми е местния тука за Свищов и Белене.
Спрял съм firewall и windows update. ;)

м/у другото като си пусна радиото от фаила си слушам без да ме банва пише, че има слушател долу, никви проблеми.

Оправих го. Вече съм с броадкастър.

Само да попитам има ли някакъв случай да хванат някой, че пуска незаконно радио ?

ceco_sv каза:
Оправих го. Вече съм с броадкастър.

Само да попитам има ли някакъв случай да хванат някой, че пуска незаконно радио ?

Prophon с глоба до 3000 лв, дори и да нямаш повече от 5 слушателя. По-добре си пусни интернет радио, което ще е локално за града и да е достъпно само от потребителите на интернет доставчика. Иначе рискуваш да дойдат три полицейски коли пред вас и от НСБОП да ти конфискуват компютъра. :D

До колкото знам.Трябва да си регистрираш фирмичка,да имаш договор с някоя добра звукозаписна компания за музиката и после се явяваш пред комисия,че ако те одобрят тогава.Работата там е дълга и широка,а нямаш ли достаааа дълбок джоб.... :wink:

Добър вечер колеги.Днес пуснах и моето Онлайн Радиo"Flash FM" в ефир.След дълго ровене из форумите немога да намеря как да прикача мой приятели към радиото и да ги направя "DJи",aко някой може да ми обясни как ще съм му много благодарен.Мерси предварително !! :)

Добре значи правя всичко както трябва, пускам радиото върви.

Като си сложа после ип то с порта и го дам на някой не му отваря нищо, защо така с реално ИП съм но съм с рутер разклонен на 2 да не това да е проблема ? :( :(

Аз направих сичко но мисля че проблема е в паролата,който може да ми помогне да ми пише на скайп : virusa_crazy1

maxaffey каза:
Някой мойе ли да го слуша радиото ми?

Адреса е: http://192.168.2.220/listen.pls

поне съм направил всичко нужно от урока! :roll:

Аз мисля че имам проблем с паролата ... помогни ;д нали си го направил

колеги направих тези неща но когато цъкна на Connect ми излиза No Connect,цъкам пак но все така ... неможе да се свърже може ли да ми помогнете ?

felipe_massa94 каза:
колеги направих тези неща но когато цъкна на Connect ми излиза No Connect,цъкам пак но все така ... неможе да се свърже може ли да ми помогнете ?

Попълни директивата password в конфигурационния файл на Shoutcast DNAS и след това напиши въведената парола във DSP плъгина на Winamp. :)

bancov96 каза:
felipe_massa94 каза:

Попълни директивата password в конфигурационния файл на Shoutcast DNAS и след това напиши въведената парола във DSP плъгина на Winamp. :)

отворих файла и отворих и Winamp-a но незнам какъв е паса защото пиша pass но ми излиза invalid password ...

Back
Горе