Да, но тука говорим за VS Code. Или поне аз си мисля, че говорим само за VS Code.То има 2 версии - по-опростената VS Code и Visual Studio, което е цялостно IDE решение.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
Да, но тука говорим за VS Code. Или поне аз си мисля, че говорим само за VS Code.То има 2 версии - по-опростената VS Code и Visual Studio, което е цялостно IDE решение.
Значи може да се каже, че нещо като IDE, но девствено такова.Има абсолютно всичко откъм разширения, но не са "интегрирани". За това слагам думата интегрирани в кавички. IDE означава Integrated Development Environment - Интегрирана среда за разработка.
VS Code постоянно правят някои неща да идват по подразбиране, но все пак си се стремят да го държат чист, именно за да може всеки да реши колко да си го забатачи с разширения.
Проблема на едно IDE е, че имаш много неща, които даже може да не ти потрябват, но са интегрирани и нямаш вариант да ги махнеш.
Notepad++ си е сравнително по-бавничко от обикновения Notepad. Отделно не съм го товарил с много табове, но предполагам няма да успее да удържи това, което спомена за Sublime.Не съм ползвал Notepad++, но като цяло най-добре да ползваш това с което си свикнал. Sublime наистина е много бърз. Случвало ми се е по погрешка да отваря стотици файлове и си ги отваря![]()
Да, за него говорим. Аз също малко се пообърках.Да, но тука говорим за VS Code. Или поне аз си мисля, че говорим само за VS Code.
По-бързо и лесно е да се каже IDE, а и се очаква да се използва нещо по-сложно от обикновен редактор. Иначе за бонус точки не пречи да покажеш, че разбираш разликите - стига интервюиращия да ги разбира.Виж, кой код едитор би бил правилен. Хм, странна работа. Или може би хората са решили, че вече си го направил IDE с наблъсканите от теб добавки.
Според мен не ги разбира. Не, че съм бил скоро на интервюта, но гледах колегите какво питаха, а именно това. Отговорът беше VS Code, и го приемаха за верен. Явно се предполага, че вече е станал такъв.По-бързо и лесно е да се каже IDE, а и се очаква да се използва нещо по-сложно от обикновен редактор. Иначе за бонус точки не пречи да покажеш, че разбираш разликите - стига интервюиращия да ги разбира.![]()
По-бързо и лесно е да се каже IDE, а и се очаква да се използва нещо по-сложно от обикновен редактор. Иначе за бонус точки не пречи да покажеш, че разбираш разликите - стига интервюиращия да ги разбира.![]()
Нещо като Android Studio сега.Аз от едно време съм си свикнал да си кодя на редактор.. IDE-тата бяха много тежки за компютъра ми :X
Че кво му е на Android Studio? При мен от стартирането до инициализацията на проекта отнема не повече от 15-20 сек. ^^
Виж, като разработваха с плъгин за Eclipse си беше гоооляма мъка.

Абе и аз, но явно нещо му има. Ама дай на някаква стара машина, че на новите може да няма проблеми. Това е същото като базика с Хром, многото отворени таба и RAM-та отново.Караш ме да го инсталирам да видя какво му е. Не вярвам да е чак толкова зле.
За какви ресурси говорим? То днешно време всичко е лакомо хаха. Visual Studio също е тежък. Андроид студиото вероятно тежи заради емулаторите, които винаги са си били тежки.Абе и аз, но явно нещо му има. Ама дай на някаква стара машина, че на новите може да няма проблеми. Това е същото като базика с Хром, многото отворени таба и RAM-та отново.Или като флегматичното действие на IE.
![]()
Прехвърли на Неовим и слагай Telescope. Настройваш интегрирания LSP, treesitter и още няколко и навигацията става по-лесна.А ползвате ли Vim плъгин към избраното ИДЕ?
Като дългогодишен почитател и потребител на Vim (със солидна доза плъгини, needless to say) изпитах чувствителен дискомфорт като минах на IntelliJ idea за Java (разбира се, веднага закачих vim плъгина), ноо в растящ java проект без стабилно количество tooling си за никъде.
В ръцете на умеещия, Vim е феноменален инструмент за редактиране на малко количество файлове (бих казал грубо за проект 20-30-40 файла), но за по-големи неща ти трябва свободно и ефективно (zero-thought) да можеш да се разхождаш между сорс файлове и дефиниции, и просто не съм намерил адекватни плъгини за java (всъщност така и не опитах с тези, ползващи eclipse сървър отзад).
RAM. Щом грее процесора става дума за RAM.За какви ресурси говорим? То днешно време всичко е лакомо хаха. Visual Studio също е тежък. Андроид студиото вероятно тежи заради емулаторите, които винаги са си били тежки.
Щом грее процесора значи не е рам. Просто изпълнява тежки задачи.RAM. Щом грее процесора става дума за RAM.![]()
Процесорът де, на който не му стига RAM. Нещо в грешка ли съм?Щом грее процесора значи не е рам. Просто изпълнява тежки задачи.
Ами да. На процесора рам не му трябва. Процесът, който се изпълнява му трябва, което е различно.Процесорът де, на който не му стига RAM. Нещо в грешка ли съм?![]()