Колко плащате за интернет ?

Pok4

Registered
Моя интернет е 'фибра' (оптика) тук в Испания. Града е около 400 000 човека и е туристическа дестинация.
За 100-300 мегабита цената е от 18-20 евро, според зависи доставчика.

Онзи ден дойде пощата и има оферта за 1гигабит за 20 евро и решихме, че е супер, но сме с договор от предишния провайдър и не можем да преминем към нов доставчик. Всички доставчици предлагат безплатен рутер, но след договора си го взимат.

Настоящия ни доставчик е https://www.finetwork.com/tarifas-fibra/fibra-100mb (този)
А другия е Digi, който даде офертата - ето сайта им - https://www.digimobil.es/fibra-optica (може да видите цената и офертата изобщо)
Може да има някаква уловка, защото гледам и 10Gb за 30 евро, но както и да е. Ще го мислим догодина :)

Аз съм на Виваком, както стана ясно от тази тема:

И съм на 45 лв. на месец, но това е с 4 телевизора и нета ми стигна, Ето какво имам:

12797176987.png

Уж май бях на 100 ама карай. :) Все пак това е Виваком. Не може да очакваш много от тях.

Кое е било на 100 ? Пише максимално достижима 100 а не гарантирана 100. Дори и да ти е гарантирана 100 пак няма да видиш кръгло 100.

Кое е било на 100 ? Пише максимално достижима 100 а не гарантирана 100. Дори и да ти е гарантирана 100 пак няма да видиш кръгло 100.
Bulsatcom не знам как са дефинирали но за платени 200 по кабел получаваш толкова.
Иначе като гледам на блинки скоростта ми стана жално, аз на телефона имам повече

И аз знам, че каквото пише, това получаваш. Пълна скръб е. За интернет не жаля по принцип пари. Да ги видите какви красавци са Виваком. Спре ли тока трябва да се ресетват приемници, рутъри, какви ли не глупости, и пак е под въпрос дали ще тръгне и за колко. Направо е смех. :) Пак ще проверя днес на какъв план съм с нета, но съм сигурен, че последно беше 100. Но никога не ги удря.

12799062400.png

Big bundle + Drama & Docs​

M100 Fibre Broadband, 145+ channels with Entertainment, Drama & Docs, Talk Weekends
  • M100 Fibre Broadband
  • 145+ TV Channels
  • Talk Weekends

£37.99/mo​

преди две години офертата на А1 беше същата с 30 мбита ъплоуд независимо дали си пускаш 100 или 300 мегабита ъплоуда си беше все 30

По принцип дава по толкова защото за домашен нет е ок ако ти трябва ъплоуд бизнес нет

А1 дават толкова защото това им е коаксиалната мрежа и работи на старите протоколи. Когато вали и 200 не може да стигне на сваляне.

Да, и мен това ме озадачи. :)
Във Великобритания е така. Upload-а е нисък. Само бизнес планове може да се договорят за по-голям upload. Аз също съм на VirginMedia на 100Mbps, но това е винаги 110+.
Не знам как Тикета на такъв план получава такъв Download. Или има някакъв бонус към плана или ни лъже тука, или е един от редките случаи да ти се бъгне връзката и да скочи до върха, хаха.

П.П. Всъщност мисля, че и домашни планове могат да се договорят за по-висок ъплоуд, но вероятно ще е скъпо и не си заслужава - освен, ако не си стриймър естествено.

ни лъже тука, или е един от редките случаи да ти се бъгне връзката и да скочи до върха, хаха.
Photoshop-a нещо се побърка hahaha, може нещо да се е бъгнал нета или speedtest-a.

Ще го тествам тези дни отново и ще кажа. Иначе да, плана ми е такъв от....1 година близо

Back
Горе