Компа се рестартира от най-малкото натоварване от игра.

sw0rdmaster

Registered
Здрвавейте. Значи проблемът е следния. Преди година си купих лаптоп. Попитах дали става за игри, понеже знам, че лаптопите не ги бива за игри, и излишно ми казаха не 1-2 пъти, че лаптопа си е перфектен за игри. Всякакви и параметрите му са перфекти, не би трябвало да имам проблеми. Е изтеглих WoW (World of Warcraft) като покривам ПРЕПОРАЧИТЕЛНИТЕ (а не минималните) изисквания. Първоначално загряваше доста машината и играта започваше да насича. В последствие компютърът започна да прегрява и да изключва кат поиграеш горе-долу 20 минути. И за да не кажете, че играта е тежка, ще спомена, че ирая и друга игра - CS. Всеки я знае, не е тежка и върви на всяка машина почти без проблем. Та проблемът е, че и на нея започна да ми загрява и сега вече като играя на 5-тата минутао от CS прегрява и изключва :C. Fps-то пада от 100...60...30... и компа изключва. Та въпросът ми е от какво би могло да е това ??? Дали е възможно вентилаторът на компютъра да е прегрял, понеже като сложа ръка не усещам нещо да духа нито лек полъх дори. Моля ако темата е в грешен раздел да бъде преместена и се извинявам предварително :) Който може да помогне ще съм му много благодарен. А само да спомена, че съм го охлаждал с отделен вентилатор и не е загрявал толкова много и не изключваше. Но в последствие нашите решиха, че като дъхал вентилатора ме разболявал, но това е друга тема.

Поздрави sw0rdmaster.

Ако е в гаранция отиди в сервиза и им кажи, че има проблем с охлаждането. Ако е извън гаранция пак отиди, но си купи и охлаждаща подложка за лаптоп. има евтини по около 20лв. и вършат работа.

Мерси дано се получи. В близките дни сигурно ще отида. Най-късно другата седмица. Още е в гаранция такаче всичко трябва да е ок

Това че прегрява а не усещаш да излиза топъл въздух от лаптопа не е добре, това означава че или вентилатора ти не работи или че радиатора се е затлачил с толкова прах че не може да излиза топлия въздух. Има и още един вариант ... лаптопа да не прегрява а да е някъде другаде проблема. Ако прегрява и вентилатора работи ще чуеш как перката си увеличава оборотите ... ако не се чува перка, то тя или не работи или лаптопа не прегрява :) ... провери температурите с помощта на Everest или друг софтуер за температура или просто в момента на рестарт го пипни отдолу да видиш дали е горещ ... за да се рестартира от прегряване трябва да е доста горещ ...

ако вентилатора е не работи или е затлачен подложката за лаптоп няма да помогне особено много ...

Ами да прав си. Преди да изключе почва доста да загрява. И перката започва да се чува доста по-силно че работи. А като изключи като го пипнеш на места чак пари. Значи е от насабран прах така ли ??? А и къде по-точно "Еверест" показва температурата, че нещо не го намирам. Намерих други неща но точно това не :С.

Отваряш everest.
Горе в менюто "Файл" ще откриеш опция "Настройки".
Цъкаш върху настройки след това ти излиза прозорец.
В ляво на прозореца има менюта.
Там намираш менюто "Икони на датчика".
Цъкаш върху него и в дясно в същия прозорец ще ти излезнат много неща.
Най-горе има чекбокс "Показване иконите на сензора."
Маркираш го и натискаш ОК , след което минимизираш програмата.
И най-долу в дясно на екрана , където ти излиза skype икона , и мониторчетата за интернета трябва да са ти се появили няколко квадрата в различни цветове с числа в тях.
Като сложиш мишката върху някой квадрат изписва примерно:
"Вентилатор: процесор"
"Температура: SAMSUNG HD 160JJ (това е за хард диска) , при теб ще е друго"
"Температура: процесор"
"Температура дънна платка"

Числата в квадратите съответно са температурите.

А от самите настройки => Икони на датчика може да настроиш какви други температури да ти показва. ;)

Благодаря ти. И сега. WOW O_O. Откривам, че имам СЕРИОЗЕН проблем с температурата на процесора си. Попринцип лаптопа ми стои в краката но съм се завил вечер и може би не може да се проветрява от нея. Стои ми на 69-70C . Това е простооо :Х. Но проблемът е, че когато си стои на маса лаптопа също съм забелязъл, че е толкова топъл колкото и сега, пипал съм го и усещам. Възможно ли е това да е от много насъбран прах в машината ???

Вазмоно е и е това ... но да неи зкючваме варианта че някой вентилар може дае отказалза това давдига такава температура

В най-скоро време ще го занеса в мулти рамата и ще разберем мистерията :). Благодаря на всички за помощта

А само да попитам, ак онякой ползва тази или подобна програма. Колко градуса г/д е нормалната температура за процесора ???

sw0rdmaster каза:
А само да попитам, ак онякой ползва тази или подобна програма. Колко градуса г/д е нормалната температура за процесора ???
http://prikachi.com/images/451/2919451Y.jpg

Ники, това най-вероятно се получава от претъпкване с прах! Не знам как стоят нещата с лаптопите, но моето PC го водя на пароструйка, за да издуха всичката прах. Как да пробваш вентилаторите ще ти обясня после като се видим... ;)

Ехаа бая прах се е насъбрал. Нормалното около 35 градуса мойто най-малко е 66 :shock: . Е така и не се видяхме ако ти се занимава по скайп ей сега ш влезна да ми обясниш. А къде го водиш да ти го прочиистват от праха ?? И кви пари е ориентировъчно ? А в този момент достигаме температура от рода на 80-85 градуса :D

Back
Горе