Препоръчайте заместител на Atom

Youmafaka

Registered
Препоръчайте заместител на Atom за бърза редакция по FTP/SFTP.
След като го зарязаха почнаха проблемите с него и вече е трудно да се ползва. Трябва ми нещо с което да мога да се кънектна към оитдалечен сървър за бързи редакции.
С VS Code ще ми е най-добре, но всики добавки които пробвах или не работят или са неудобни за ползване.

Аз по принцип ползвам VS Code + FileZIlla ако трябва да се редкатира нещо бързо на сървъра.

Искаше ми се да е вградено, че така е много неудобно ако се създават файлов, копират се и тн.

Като цяла това не е добра практика и има много голям шанс да се осере нещо :D

Нз.. търсил съм и аз, но не съм попадал на някакво добро решение.

Тук обаче вече предупредих, че с това шега не бива. Добре си ограничи правата до него, за да не ревеш..
По-добро от това няма...

Препоръчайте заместител на Atom за бърза редакция по FTP/SFTP.
След като го зарязаха почнаха проблемите с него и вече е трудно да се ползва. Трябва ми нещо с което да мога да се кънектна към оитдалечен сървър за бързи редакции.
С VS Code ще ми е най-добре, но всики добавки които пробвах или не работят или са неудобни за ползване.
Пробва ли тези от Microsoft? Remote - SSH и Remote Explorer? Супер удобни са и са най-близо до вградено.

Само аз ли не разбрах какво иска, та му дадох линк към уеб базиран файлов мениджър...?!
Дали не може да си го сложи на локалния уеб сървър било то и с xamp/lamp?
Да, има ограничения за редакторите, но ще напиша това, което се поддържа от него..
elRTE, CKEditor, TinyMCE - https://github.com/studio-42/elFinder/wiki#howtos
Има и custom поддръжка - https://github.com/Studio-42/elFinder/wiki/Using-custom-editor-to-edit-files-within-elfinder
Само че за там трябват задълбочени познания... (предполагам)
Дадени са примери за CodeMirror 5 и ACE Editor.
Повечето имат синтактично оцветяване на кода и брояч на редовете.
Тази мизерия, може да тръгне и под други уеб базирани сървъри...(томкат...)
Има примери, но са малко стари и не знам дали работи като servlet...

Тъй, ако някой реши - да пробва :)
Функцийте са му много и си е като програмен интерфейс.. Почти не се различава от програмите като функции..
Има sftp/ftp поддръжка и може да правите и jail до директории... (да не се мърда назад от определена директория)
Темплейти, документация и т.н..си е ок..

Хвърлете му един поглед.. :)

Пс:
Не помня дали поддържаше табове, но май да...

Последно редактирано:
За големи файлове има EM Editor, отваря всичко колкото и да е голямо.
Мерси, търсех и навсякъде писаха за Sublime. Ставаше дума за база над 1ГБ. Няма да повярваш как дават бекъпи на бази в godaddy след като си ги платиш. 3 бази в едно, и трябваше да се отдели правилната. :)

За един в реално време, настройваш си Filezilla или WinSCP да редактира с Notepad++.

Мерси, търсех и навсякъде писаха за Sublime. Ставаше дума за база над 1ГБ. Няма да повярваш как дават бекъпи на бази в godaddy след като си ги платиш. 3 бази в едно, и трябваше да се отдели правилната. :)

За един в реално време, настройваш си Filezilla или WinSCP да редактира с Notepad++.

Трябвашер да я импортнеш локално и после да си експортнеш само квото ти трябва :)

Имаше да се махнат и някакви криейт глупости. И бяха 3 бази в 1 SQL файл, красота, и всяка си криейтва нещо си. :) Нали за това и правих корекции, защото и сървърно не искаше да се импортне, докато не открих какво и къде гърми.

PhpStorm за PHP е нещо като твоя най-добър приятел обаче за жалост е платен и не много хора могат да се възползват от него.

бягай го тоя боклук, вскоде го бие по експириънс отвсякъде
За PHP не бих казал, но VS Code със сигурност бие WebStorm. Има доста по-добра интеграция (разширения) с Prettier и ESLint. WebStorm ме извади извън нерви малко.

За PHP не бих казал, но VS Code със сигурност бие WebStorm. Има доста по-добра интеграция (разширения) с Prettier и ESLint. WebStorm ме извади извън нерви малко.
Съгласен съм, и с двете бях доста години, но смених WebStorm с VS Code.

Back
Горе