Сглобявали ли сте си клавиатура?

Ами ако си живял в чужбина до сега да, ще ти трябва време да свикнеш. Иначе си праав за майсторите, те тия дето ми искаха 16к даже ми казаха, че прави стените не правят, можеш ли да си представиш иска ми 16к и ми казва, ама прави стени не прайм да знаеш :D, а какво точно правиш тогава.. То и аз мога да сложа картона както ми падне и да бия винтове по него...

Иначе да много посъпнаха цените честно казано, и да баните са пипкави, аз картона се усмелих да го направя с жена ми, но за баните си наех човек, даже сега ги работи в момента, там имаш нивелация, фуги които е хубаво да можеш да изчислиш как да съвпадат за да изглежда добре и тн, което е пипкава работа, не че няма да можеш да го направиш де.. Просто се иска да го изтренираш някъде.

За къщата. По-добре си е прай, дори и да е хамалогия, ако мислиш да оставаш, по-добре да си е твое, отколкото да плащаш на някой и след време да си дал 10к примерно да чуждо място, да няма я занимавката и разправиите ама в крайна сметка си остава за теб, децата ти и тнт. Аз преди време бях на твоето мнение, но като работих в един хотел като по-малък, шефката ми го каза това и тогава ми светна, по-добре да изпалащаш кредит 200к ако нямаш парите отколкото да плащам квартира цял живот, едното си остава в семейството, другото не :D.

Anyways, идеята е следната. Къщата е турска, не е конвенционално строителство, но е много евтино, самата къща е дигат за 1 седмица :D буквално, вътрешните неща са по-бавни след това. Прави се не с термопанели както ги правят тука офисчетата в бг, а с фибро цимент и 10см стереопор вътре и после пак фиброцимент. 40к е къщата 117кв. Сравнявайки я с цените на монолитните къщи, които искаха да ми дигнат майсторите, няма въобще база за сравнение, но това е нали ок ако нямаш познати, ако имаш и разбират, тогава е друга бира.

Та ако нещо решиш някога и искаш да пробваш мога да те свърже с момичето от Турция, ако не си против тоя тип строителство разбира се, той още не е навлязал много в бг, и много хора (разбирачи) го плюят, обаче за мен е ок. Като поживя 1-2 години ще мога да дам и крайно мнение де :D.

IMG_2857.JPG

Ей така изглежда покрива на къщата примерно :D

Последно редактирано:
Ами ако си живял в чужбина до сега да, ще ти трябва време да свикнеш. Иначе си праав за майсторите, те тия дето ми искаха 16к даже ми казаха, че прави стените не правят, можеш ли да си представиш иска ми 16к и ми казва, ама прави стени не прайм да знаеш :D, а какво точно правиш тогава.. То и аз мога да сложа картона както ми падне и да бия винтове по него...

Иначе да много посъпнаха цените честно казано, и да баните са пипкави, аз картона се усмелих да го направя с жена ми, но за баните си наех човек, даже сега ги работи в момента, там имаш нивелация, фуги които е хубаво да можеш да изчислиш как да съвпадат за да изглежда добре и тн, което е пипкава работа, не че няма да можеш да го направиш де.. Просто се иска да го изтренираш някъде.

За къщата. По-добре си е прай, дори и да е хамалогия, ако мислиш да оставаш, по-добре да си е твое, отколкото да плащаш на някой и след време да си дал 10к примерно да чуждо място, да няма я занимавката и разправиите ама в крайна сметка си остава за теб, децата ти и тнт. Аз преди време бях на твоето мнение, но като работих в един хотел като по-малък, шефката ми го каза това и тогава ми светна, по-добре да изпалащаш кредит 200к ако нямаш парите отколкото да плащам квартира цял живот, едното си остава в семейството, другото не :D.

Anyways, идеята е следната. Къщата е турска, не е конвенционално строителство, но е много евтино, самата къща е дигат за 1 седмица :D буквално, вътрешните неща са по-бавни след това. Прави се не с термопанели както ги правят тука офисчетата в бг, а с фибро цимент и 10см стереопор вътре и после пак фиброцимент. 40к е къщата 117кв. Сравнявайки я с цените на монолитните къщи, които искаха да ми дигнат майсторите, няма въобще база за сравнение, но това е нали ок ако нямаш познати, ако имаш и разбират, тогава е друга бира.

Та ако нещо решиш някога и искаш да пробваш мога да те свърже с момичето от Турция, ако не си против тоя тип строителство разбира се, той още не е навлязал много в бг, и много хора (разбирачи) го плюят, обаче за мен е ок. Като поживя 1-2 години ще мога да дам и крайно мнение де :D.

Виж файлът 704

Ей така изглежда покрива на къщата примерно :D

Някъв сайт нямат ли си с повече примерни на готови проекти?

@tanchev бях се интересувал от този тип, но ме притесни факта, че, както каза, плюят и това, че няма много примери да отидеш да видиш какво е защо е. Иначе се вдига доста бързо.

Ако не забравя, по-нататък ще ти искам мнението, пък може да ме убедиш и мен, хаха.

Иначе да, ако имат уеб сайт също да се разгледа и аз бих желал да видя.

Колкото за монолитното - да стабилно и всичко, но от към цени яко дране на кожи.

Хамалогия с земя имаше ли? То и това е трудна част, особено, ако е място, където няма прекарани ток и вода.

Има сайт, макар, че честно казано не е много детайлен, но все пак има какво да се разгледа.

От тази фирма си я купих аз.

Земята я търсих много време, на мен това ми е мечта често казано от около доста години, просто тьй като винаги съм бил осигуряван на минималната работна заплата, ми беше много трудно да се сдобия с кредит. Преди около 5 години си купих земята, в Стамболийски, това е град до Пловдив на около 20мин. Хареса ми, защото всичко, което бях разглеждал преди това беше със септични ями, без никаква инфраструктура и така нататък, докато този парцел беше много близо до междуградкския път Пазарджик - Пловдив, с асфалтирана улица и канализация. 25к преди 5 години, сега вече ще е над 40 сигурно ако щях да го купувам в момента. Нямаше ток, нито вода, това са първите неща, които прекарах, така или иначе, нямах възможност да строя, викам поне да му ги прекарам.

5 години само го поддръжах, косях му тревата и така нататък, дакато един колега не ми каза, че е построил такава къща. Отидох, видях му я, хареса ми, изглеждаше ми по стабилна октолкото обясняват форумните разбирачи по направи си сам и тн. Истината, е че неможе да сравнява с монолит, нали сега не се опитвам да ви убеждавам в нещо, което не е. Това е сглобяема къща отсякъде. Един тир ти я цялата къща. С един авер 5-6 часа ни отне да я разтоварим ама я разтоврахиме двама човека само :D

Сега докато ви пиша се опитвам да намеря снимки в drive-a.

fundament.JPG

Първо се направи фундамента. Мен плана ми го направи едно момче от Бургас, защото колегата, който си беше направил къщата, твърдеше че разбира. Разбира, разбира, ама ме изши с фундамент за 30к, на който мога да дигна 5 етажна постройка, както се разбра после от фирмата, която ми направи фундамента.. Прекалено много бетон, прекалено много желязо. Ако след време ще правите такава къща, гледайте да кажете на конструктура, че няма нужда от много бетон, това е лека постройка, не е даже монолитна. На мен самия фундамент ми излезе голямо перо от там.., само той ми беше 30к (а самата къща 40 представи си).

После ми докараха къщата и я сглобиха:

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.jpg7.JPG8.JPG9.JPG

И така, общо взето имайте предвид, че има и български фирми, които го правят директно, аз моята си я вкарах от Турция, защото ми излезна с около, не само на мен то попринцип излиза с 10-15к по евтино според зависи каква оферта ви направят тук в бг. Сега, квото и да е 15к не са малко пари :D Това ми е кухнята примерно.. Нали зависи нечия кухня може и 25к да е само пример давам.

Последно редактирано:

Back
Горе