С тия ботове е голям проблем. Преди даже наблюдавах в стария ми форум като се регистрират си правят нагласени разговори ... един от тях пуска тема дали някой знае добър п**** сайт и друг му отговаря че знае и му дава линк и първия му благодари. Сега има много начини да се бори човек с тах и делването на акаунта не е разрешение Трябва да ги спреш още при самата регистрация.
Самите ботове се правят от хора които познават phpBB формата. Та изтеглят безплатния темплейт и програмират бота. Дори да сложиш потвърждаване чрез майл и картинка с код пак няма да ги спре защото този който е правил бота вече знае всичките картинки, а потвърждаването чрез маил е лесно като се прикачи бота зад определен файл.
Как го спрях при мен ... при формата за регистрация добавих една допълнителна клетка, която я няма в готовия телплейт за форум:
Кога е създадена българската държава: * и отговора е смао с цифри:
http://gotoquebec.croler.net/forum/profile.php?mode=register&agreed=true
Сега знам че накой може да програмира специален бот само за моя форум и да ми го напълни с ботове, но за целта сега именно подготвяме ротативни въпроси.
Ти си сложи за начало това което съм си сложил и аз и ще спрат ботовете. Мисля че имаше такъв урок ... ако няма ще ти дам моето ... но не смея да пускам уроци, защото аз съм много неопитен все още по темата.