Странни регистрации във форума ми.

cocobrais

Registered
Скоро пуснах една тема за странно IP във форума ми.После се разбра че това е паяк на google...Но сега имам пък странни регистрирани потребители.....Които само се регистрираха....и двамата са посочили държава Америка и имат странни сайтове....Като отворих едини ми се появи съобщение че нямам еди какво си за да видя снимката и после nod - а започна да пищи...Според вас странно ли е това

www.coldplay-bg.com/forum
потребители - peradot , sinderel

Това са ботове и в моя форум преди така става бях го изоставил и това бяха ботове който рекламират п**** сайтове !

iwanov каза:
Може би са ботове. Ако бях аз щях да им делна акаунтите.

Да защото по нататък могат да почнат да правят реклами и тогава работата е по сложна :?:

В бившия ни форум на клуба, когато не го поддържах аз имаше към 400 бота...

Леле колко много..Аз ги изтрих вече...явно няма спасение ...щом в моя форум, който не се посещава много има значи работата е зле...

С тия ботове е голям проблем. Преди даже наблюдавах в стария ми форум като се регистрират си правят нагласени разговори ... един от тях пуска тема дали някой знае добър п**** сайт и друг му отговаря че знае и му дава линк и първия му благодари. Сега има много начини да се бори човек с тах и делването на акаунта не е разрешение Трябва да ги спреш още при самата регистрация.
Самите ботове се правят от хора които познават phpBB формата. Та изтеглят безплатния темплейт и програмират бота. Дори да сложиш потвърждаване чрез майл и картинка с код пак няма да ги спре защото този който е правил бота вече знае всичките картинки, а потвърждаването чрез маил е лесно като се прикачи бота зад определен файл.
Как го спрях при мен ... при формата за регистрация добавих една допълнителна клетка, която я няма в готовия телплейт за форум:
Кога е създадена българската държава: * и отговора е смао с цифри:

http://gotoquebec.croler.net/forum/profile.php?mode=register&agreed=true

Сега знам че накой може да програмира специален бот само за моя форум и да ми го напълни с ботове, но за целта сега именно подготвяме ротативни въпроси.

Ти си сложи за начало това което съм си сложил и аз и ще спрат ботовете. Мисля че имаше такъв урок ... ако няма ще ти дам моето ... но не смея да пускам уроци, защото аз съм много неопитен все още по темата.

Това не го знаех...Много благодаря...утре ще го направя...Сърдечно благодаря

Back
Горе