Страх ме е от инжекций

nikolai_28

Registered
Когато бях на 9 години бях болен от нещо и сутрин обед и вечер ме бодаха. Оттогава имам страх. Когато видя спринцовката и иглата готови веднага драсвам от болницата. Пробвах с много неща и нищо. Писах,четох,говорих и пак нищо.

еми ся пак съм болен и ми изписаха инжекци за две седмици сутрин и вечер. От утре започвам,затова писах темата

ем .. sux to be u ...
Храни се здравословно и обръщай повече внимание и грижа на тялото си и няма да те бодат с инжекции.

Просто не го мисли. Когато ти бият инжекция гледай на другата страна и си мисли за нещо съвсем различно.

По принцип имам хроничен синозит. Когато бях малък беше се влошил доста и трябваше да ми правят пункции + 2 седмици инжекции в бедрата. От тогава също като теб, като видя спринцовка и игла се обривам, но когато се наложи просто не гледам там и си мисля за съвсем други неща. Да, усещаш иглата, но няма как..
Дори се престраших и последната 1.5 година 2 пъти дарявам кръв!

Както казаха - храни се добре. Обличай се добре, когато трябва. По възможност нещо спортувай, колкото да не си застоял и по-леко ще минава :?:

1)Гледаш на другата страна и мислиш за нещо различно, няма да усетиш кога са те боднали.
2) Говори с доФтора и му кажи, че имаш страх от инжекции, може да измисли някоя друга алтернатива (не е като да няма)

Nazi_93 каза:
1
2) Говори с доФтора и му кажи, че имаш страх от инжекции, може да измисли някоя друга алтернатива (не е като да няма)
Най-малкото може да използва по-малка и по-тънка игла, която съвсем няма да усети ако гледа на другата страна и си мисли за нещо съвсем различно.

Започни да употребяваш наркотици венозно и след няколко месеца, не само че няма да те е страх, ами даже ще ти потичат лигите като видиш игла. Сигура 100%, тествано е.

gLaVoReZa каза:
Започни да употребяваш наркотици венозно и след няколко месеца, не само че няма да те е страх, ами даже ще ти потичат лигите като видиш игла. Сигура 100%, тествано е.
Ти ли го тества :roll: :roll:

Не, ама наркоманите така разправят - че при вида на игли и такива работи, им потичат лигите, което е обяснимо. Иначе се бъзикам естествено.

Само се пошегувах, но наркоманите по-скоро не ги кефи иглата... а мисълта за това, какво може да има вътре :)

Пич, прави като мен - да не ти пука :)

Всеки като малък го е било страх от иглата.
Вземи си приятелката със себе си като отиваш да те боцкат, ако види какъв ревльо си ще те зареже :D

Шегувам се, но има и доза истина :)

Не мисли за иглата а за друго... аз примерно съм си мислил какво трябва да свърша след като си тръгна, или "Оф, аре боцкай гледам че те е по страх и от мен" (това като видя физиономията на мед сестрата :D )

Не го мисли ;)

На мен преди също ми беше много гадно като ми биеха инжекции, но един ден взех решение да се отпусна и нарочно да гледам как ме бодат и видях, че това е просто едно нищо... И оттогава ми падна психологическата бариера. Точили са ми кръв 2 пъти по половин литър и ич ми не гърми. А като даряваш кръв, иглата ти стои 15 минути във вената и гледаш как ти изтича количество кръв. След това си анемичен и е леко кофти 2-3 дни, ама това е друг въпрос. Били са ми и доста мускулни инжекции в гъза, а те се правят с много дебела игла...

Хората ги ръгат с ножове, на някои им се забиват железа при някакви злополуки, замисли се - тея тънки иглички са пълна смешка. Съветвам те да се отпуснеш и нарочно да гледаш детайлно как ти се забива иглата.

Бъди мъж бе човек, какви са тези лигавщини. Идва иглата и си заминава. Боцкането е моментна болка(освен ако не е мускулна, на колкото си години, толкова дни ще те боли като се пипнеш там), няма да умреш от нея.

Като те е страх гледаш на другата страна. Ако е мускулно, то така или иначе ще ти я хвърлят иглата и ще потраеш малко, не си ли падал, не си ли си жулил краката ? Уверявам те, че е по-малко болезнено с тези игли.

Успях донякъде да се престраша. DJ съм и за мен не е нормално удрял ме е ток техника е гермяла пред мен на 70-80см и не ме е страх от това. И от инжексийте не трябва да ме е страх ама...

Не вярвах, че ще има нещо от глупостите дето чета, което да ми потрябва някога. Я пробвай това и ми кажи дали работи :D:

"11. Страхувате се от игли? Опитайте се да кашляте насила малко преди да ви бият инжекция или след нея. Това странно упражнение намалява болката и стреса."

Fakeheal каза:
Не вярвах, че ще има нещо от глупостите дето чета, което да ми потрябва някога. Я пробвай това и ми кажи дали работи :D:

"11. Страхувате се от игли? Опитайте се да кашляте насила малко преди да ви бият инжекция или след нея. Това странно упражнение намалява болката и стреса."

казаха ми го пробвах горе доло действа ама немога да преборя страха

Пак припаднах след час пак отивам. Има и нещо интересно: счупен нос (на доктора)

Back
Горе