мнение за дизайн

miro91

Registered
Какво мислите за този дизайн сега почвам да го кодирам и ще го правя на дивове без таблици.
http://miro91.hit.bg/10b/

Ако контента изпъква така, е по-хубаво да намалиш височината на полетата, над които в момента пише меню.

Помисли за glow ефекта там, където снимката е изрязана под прав ъгъл.
Така се променя цвета на сянката на хедъра.

Иначе не е лошо.
Липсва ти чартсет.

glow-a искам да махна отдолу само но нестава и мисля изцяло да го махна а за чарсета забравих иначе имам валиден html и css ако искате го проверете. и само за контента неразбрах какво да напрая.

ами много еднообразно семпло това му е хубавото :)
ми нз яко е но малко разнообразие няма да е зле

Най-ламерския съвет.

Спри глоу-а. Копирай си парченцето, върху което принципно се появява, след това пусни ефекта и на слой над него сложи копираното парченце. Понеже ще е на горен слой ефекта под него няма да се вижда.

Иначе за контента - смали още малко по височина полетата, в които ще разполагаш менютата. Така повече ще изпъкне съдържанието и ще контрастира. http://store2.data.bg/daemia/ виж тука как колонката повече контрастира.

Браво за това, че си направил всичко с CSS и HTML. На мен ми допада много :)
И сега проблемите:
1. Зелената лента над менюто може да я направи така:
1.1 Правиш една тънка лента 2px широка и колкото искаш висока и и задаваш да се повтаря хоризонтално. Така с една малка картинка постигащ същия ефект :)
2. Под IE централната ти колона е разделечена от донлата си част. Мисля, че ще се оправи ако зададеш на фона repeat-y, а картинката я направиш 2px висока и широка както сега 550.

Мисля, че е по-добре с малки картинки и повтарянето им в което направление искаш, защото така се зарежда една картинка да речем 200kb и после просто се повтаря, докато иначе зареждаш да речем картинка 1mb :)

@adrian благодаря за съветите но на тази зелена лента където пише добре дошли имам заоблени ъгли и няма как да го напрая това иначе ще по добре но имам заоблени ъгли.
И сега за първи път правя сайт само на дивове без таблици и мисля че се получава.

Back
Горе