предизвивквам sandprince

На кой е по-хубава визитката

• Kdo

Votes: 0 0.0%
  • sandprince

Votes: 0 0.0%

• Общо гласове
    0

Kdo

Registered
предизвивквам sandprince на батъл за лична визитка

срок - 1 септември

Kdo:

1126164_orig.jpg

sandprince :

mybussinesscard.jpg

SandPrince, личи си, че си подвластен на сиво-синьото.Такъв ти е периода. Цветовете са стилни, но прекалено много наблягаш на визитката.
Искам горещо да ти дам един съвет, защото виждам, че си ужасно талантлив и определено можеш да се справиш и с само с 2 цвята.
Съвета ми е следния - снимай!
Започни да се занимаваш с фотография и форми. Страшно много ще ти помогне.
Помисли за ДОФ, който да приложиш в тези визитки. Въпреки, че са 2 цвята можеш да наблегнеш на най-важното чрез леко преливащо блърване на второстепенната информация. Направи перспектива с някои от текстовете - все едно са на стена.
Можеш да пробваш да съдадеш макро ефект с "graphic & web design", a другата информация да изпъква.
Давам ти просто идеи, защото стила ти ми харесва... Но! Определено мисля, че трябва да се заемеш сериозно и с фотография. Това ще те обогати много като автор! - Приеми го като съвет от ценител на работите ти. Формите, цветовете и дефокуса ще ги откриеш там.
Темата е интересна и ще я следя.

dominik благодаря ти за съветите. определено ще помисля върху тях.

колкото до фотографията - наистина от скоро почнах и с фотография да се занимавам. купих си един лентов Зенит 122 понеже след съветване с професионален фотограф приятел ми каза да почна с лентов, понже с цифров се снима лесно.
знам че доста ще ми помогне това, а и ми доставя удоволствие.

SandPrince каза:
... купих си един лентов Зенит 122 понеже след съветване с професионален фотограф приятел ми каза да почна с лентов, понже с цифров се снима лесно...
Браво! Но, с тоя Zenit се снима още по-лесно - има си светломер, а и снимките стават до 30 MP, ако ти ги сканират добре. Тоя модел Зенит иска само едно - хубава лента с малко зърно (от порядъка на 1 микрон). Такива ленти в момента има на доста места. Препоръчвам ти Fujifilm Superia 200 или 400 ASA и Konica Centuria. Лентата все още далеч превъзхожда дигиталните апарати (а в MP-ксели с пъти при добро сканиране на филма - до 70MP!) така че с тоя апарат можеш да изпонатръшкаш доста скъпи DSLR-и.
Извинявам се за OFF-a.

Ще се радвам да видя и още предложения от теб за визитките!

Kdo въпреки всичките писания които се пишат тук(не на място), ако покажеш PSD файла ще гласувам за теб защото е по-добра според мен.

mania каза:
Kdo въпреки всичките писания които се пишат тук(не на място), ако покажеш PSD файла ще гласувам за теб защото е по-добра според мен.

Хм, не че нещо искам да кажа, ама тая визитка за:
www.Omar-designs.net
Истинска ли е? В смисъл то тоя адрес не съществува, нали?
Иначе визитките ми харесват.

dominik каза:
Хм, не че нещо искам да кажа, ама тая визитка за:
www.Omar-designs.net
Истинска ли е? В смисъл то тоя адрес не съществува, нали?
Иначе визитките ми харесват.

А според теб трябва ли да съществува.Приеми че някой им е дал поръчка и те правят визитка.Обаче поръчителя е измислен. В случая се оценява визитката и изпълнението, а не кой я е направил или на кого името е на визитката.

Кдо
Визитката ти е ефектна няма спор има въображение хубава е всичко е ок. Обаче не е подходяща за "визитка" просто не е за визитка...

Санд
Бих ти препоръчал да сложиш 2-4 съвсем малки снимчици на проекти които си правил без да се виждат а просто грубо нафъргано долу в ляво мисля, че ще станат добре иначе е хубаво да напишеш още нещо като информация

Гласувах за Sand! Харесва ми стила му, макр че е използвал само 3 цватя, е успял да си направи визитката ефектна. Не е използвал един и същи шрифт за текста си както kdo. Но не мога и да отрека, че и на kdo не може да бъде печеливш!

Произведението на Kdo е добро, но не прилича много на визитка - с това тъмно дърво и текста е много стилна, но ми се струва неподходяща...

Визитката на SandPrince също е много добра - не много ярък фон, добро съчетание на цветовете. Само че поне името си пиши с главна буква ;)

Та ако имам двете визитки пред мен и ми трябва някой за работа - SandPrince ;) За това вота ми отива при него

Гласувам за Sandprince понеже визитката му е много стилна и това , че е само 3 цвята няма никакво значение.

Чета книга за графичен дизайн и избрах за кой да гласувам по това което съм научил. :)

П.П Айде да организираме едно състезание за визитки ама със всички от форума :)

mania не разбрах това с горящата визитка...

сега за темата.
искам да кажа на Kdo къде са му грешките. ама чисто приятелски, не искам да те убидя просто да знаеш къде грешиш.

Имаш две груби грешки - дизайнерски и технически тип.

Технически грешки:
1. от това което видях на psd-то разбрах че не си наясно с размера и резолюцията на визитката. Размера на една визитка е 90/50 мм, и ако я правиш във фотошоп както и всичко друго за печат трябва да задаваш 300dpi резолюция. ти си оставил нормалната и ако отидеш да ти я отпечатат няма да стане.
2. нямаш отстъпи - това е разстояние от 2мм което се слага на визитки като твоята която нямат равен цвят за фон. Тези 2мм се слагат при разностранен фон за да може когато се реже да се отнеме от тези 2 мм без да се наруши визията на визитката. В твоя случай дадеш ли го за печат след това при рязането ще се получат наравни изразвания - на едната визитка в ляво примерно ще е отрязано повече отколкото при друга и така.

Дизайнерски грешки:
1. Както и другите казаха - ползвал си един и същи шрифт навсякаде. препоръчително е да се ползват до 2, като нестандартния е най-добре да се ползва за логото ти.
2. имаш лого което е твърде набиващо се на очи. Другата информация за теб - дейността ти, данните за контакт с теб и името ти се губят на фона на тези наклонени лога. Все пак шрифта е добър.
Използвай обикновен шрифт за данните ти - Arial, Verdana, Tahoma, Trebuchet MS.
Така се разчитат по лесно.
3. Не е хубаво това че данните ти са така наклонени. уморява окото и човек почва да се мъче да я разчете.

Ми мисля че е това. надявам се да съм бил полезен

SandPrince каза:
mania не разбрах това с горящата визитка...

сега за темата.
искам да кажа на Kdo къде са му грешките. ама чисто приятелски, не искам да те убидя просто да знаеш къде грешиш.

Имаш две груби грешки - дизайнерски и технически тип.

2. нямаш отстъпи - това е разстояние от 2мм което се слага на визитки като твоята която нямат равен цвят за фон. Тези 2мм се слагат при разностранен фон за да може когато се реже да се отнеме от тези 2 мм без да се наруши визията на визитката. В твоя случай дадеш ли го за печат след това при рязането ще се получат наравни изразвания - на едната визитка в ляво примерно ще е отрязано повече отколкото при друга и така.

Дизайнерски грешки:
1. Както и другите казаха - ползвал си един и същи шрифт навсякаде. препоръчително е да се ползват до 2, като нестандартния е най-добре да се ползва за логото ти.
2. имаш лого което е твърде набиващо се на очи. Другата информация за теб - дейността ти, данните за контакт с теб и името ти се губят на фона на тези наклонени лога. Все пак шрифта е добър.
Използвай обикновен шрифт за данните ти - Arial, Verdana, Tahoma, Trebuchet MS.
Така се разчитат по лесно.
3. Не е хубаво това че данните ти са така наклонени. уморява окото и човек почва да се мъче да я разчете.

Ми мисля че е това. надявам се да съм бил полезен

a065.gif

mania какво ти става бе човече? имам чуството че имаш неква лична вражда към мен.... да съм сгрешил в някой предишен живот с теб????

аз просто казах къде греши...
няма да се убидя ако някой ми каже къде аз греша.

Back
Горе