ARGOS multigaming cms

Blinky

Administrator
Екип
@uphero , какво точно му липсва на редактора? Това е федолтния му изглед. За нещо по-специфично се иска предложение. Не знам какво точно не му е Ок. На два клика е, защото е сложен при другите кодове, а ако това стане на два реда, на мобилната ще е на 3-4. :)
 

Revelation

Super Moderator
Най-доброто, което може да направиш вмомента е за да си направиш собствен чек на нещата, да попишеш 1 месец на ларавел, и да се опиташ да вземеш най-важните концепции от там.

Например Контролерите, как всеки един контролер, трябва да има index,show,edit,post,create,update,delete - И ако имаш нужда от повече неща, навярно ти трябва трейт, и контролера по РЕСТ да е точно с тези медои като акшъни. Другото, което е може да вземе много полезни неща като видиш техните модели как са направени, и как идеята на един модел е просто да мапне филдовете от базата и т.н..
Точно пък да взима пример за моделите... Така не се пишат модели. Губиш директния достъп до нужното ентити заради някаква магия, която са имплементирали.

Много неща има написани по добър начин, но това не е от тях.

Като цяло точно Ларавел не е добрия вариант за такъв тип проект.
 

Revelation

Super Moderator
@uphero , какво точно му липсва на редактора? Това е федолтния му изглед. За нещо по-специфично се иска предложение. Не знам какво точно не му е Ок. На два клика е, защото е сложен при другите кодове, а ако това стане на два реда, на мобилната ще е на 3-4. :)
Бутни например таблицата в Още опции и изкарай Код отвън, за да не се налага всеки път във форум, където се предполага да се пише повече код отколкото таблици, да трябва да се клика два пъти.
 

Blinky

Administrator
Екип
Бутни например таблицата в Още опции и изкарай Код отвън, за да не се налага всеки път във форум, където се предполага да се пише повече код отколкото таблици, да трябва да се клика два пъти.
Готово. ;) Нещо друго да се оптимизира?
 

Pok4

Registered
@uphero, вече е късно за това :)

ПС: Сега като се замислих няма да е много играчка, но няма да е скоро. (понеже в админ панела има най-много такива заявки и са отделни)
 
Последно редактирано:

Алекс

Registered
Да мигрираш тази система към Ларавел - няма смисъл. Системата не е лоша в оригиналното й състояние. Според мен, като рискувам да прозвуча грубо, само си губиш времето осъвременявайки това произведение на изкуството от dedihost. Иначе да, подобно нещо за 3-4 дена е готово на Ларавел, че даже и по-семпъл форум към системата можеш да напишеш за този период. Не ме разбирай погрешно, действай както си започнал и успех! :)
 

Pok4

Registered
Здравейте хора,

Днес довърших AJAX comment replies екстеншъна, чрез него вие ще може да отговаряте на други коментари към новините.
За сега екстеншъна не поддържа отговори на новите отговори, тоест работи само за отговор на конкретен коментар.
Мога да го до-надградя, за да поддържа и отговори на отговори (за да стане като тук - https://www.hltv.org/news/33391/golden-tenzki-devilwalk-link-up-on-savage) - скрулнете до коментарите и вижте в какъв формат са.
Там може да се отговаря и на отговори вече направени към даден коментар.

Искам да подчертая, че екстеншъна е достатъчно сложен и ще си позволя да дам целия код, за да го разгледате.
Цената му е 17 евро.

Какво мога да добавя за вас в бъдеще ?
- Отговори на отговори (ще се добави една допълнителна колона и ще ги държи със запетайки 5,7,13,4 (това ще са айдитата на новите отговори към вашия отговор) и ще ги извежда пак с аякс
- Докладване на коментари
- Inline едит (за админи или потребители)
- Изтриване на коментари директно (чрез бутон) от админите

Или нещо друго, ако се сетите.

Екстеншъна работи с модела, който вече съществува за гласуване, има мултиланг поддръжка, работи с pdo и някои не-толкова използващи се jquery функции. Използва overlay loading plugin и всичко е преведено. Има собствен css файл и може да си променяте каквото ви скимне по стила. Не е много приятен в момента, но може да се доизпипа.
Live demo: https://argos.pw/topic_testovo-zaglavie-03-03-2022 (acc: demo pass: demo12), може да се логнете и да пишете.

Целия код: https://pastebin.com/e1JBuSzb

Приемам всякакви препоръки за надграждането и подобрения по кода :)
 

uphero

Registered
Как запетаи бе човек???
Една колона за парент_ид ти трябва и можеш да имаш колкото си искаш нива на коментарите...
 

uphero

Registered
Защо вземаш новината по заглавието??
И защо не връщаш json в ajax-a всеки път?
PHP:
$go = $this->db->prepare("INSERT INTO ".$this->argos_db_prefix."replies (author,text,date,avatar,nick_colour,user_id,newsid,comment_reply_id) VALUES(?,?,'$com_date','$com_ava','".$this->user_color."','".$this->user_id."', '$news_id','$reply_id')");
                $go->bindParam(1, $this->username, PDO::PARAM_STR);
                $go->bindParam(2, $com_text, PDO::PARAM_STR);
                $go->execute();
                $go = $this->db->query("UPDATE ".$this->argos_db_prefix."news SET comments=comments+1 WHERE id='$news_id'");
Тук защо ги месиш така и записваш излишни неща като аватар и user_color?

PHP:
                \App\Entity\Emoji\Emojione::$imageType = 'png'; // or svg / png is default
                    \App\Entity\Emoji\Emojione::$imagePathPNG = 'https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/emojione/2.2.6/assets/png/'; // defaults to jsdelivr's free CDN
това защо е в цикъла?

//make ajax call to find news id by news_title
това е абсурдно :D
в един момент това ще стане проблем -
JavaScript:
 url: "/ajax/ext/pok4/comment_replies",
Слагай целия линк

Коментари с ajax a location.reload();??
 

Pok4

Registered
Здравей :)
Благодаря за съветите първо.

1. Как запетаи бе човек???
Мисля, че мога да добавя колона в текущата таблица за replies, която може да държи новите отговори, а те ще са в друга таблица и ще ги изкарам с проверка. Запетаите може да са заменени от какъвто символ искаш, там ще има само числа и няма как да се обърка нещо.
Нещо такова - https://stackoverflow.com/questions/25987304/inner-join-in-sql-with-contains-condition

2.Защо вземаш новината по заглавието??
- Просто няма дата таг, а не ми се пипа вече по темплейтите, можех да добавя някъде дата таг с айдито и да го взимам с val()...
За това направих тази малка заявка и го изкарах през нея...
Взимам нейното айди. Понеже то не се съдържа в url-то. (заради seo url-тата)

3.И защо не връщаш json в ajax-a всеки път?
Не всички заявки са json тип, там в метода има и други ajax заявки с post/get.

4.Тук защо ги месиш така и записваш излишни неща като аватар и user_color?
phpbb историята... Има функция, която взима аватара, но не е по айди, работи по-глобално така:
PHP:
function get_user_ava() {
    global $user;
    $arg['avatar'] = $user->data['user_avatar'];
    $arg['avatar_type'] = $user->data['user_avatar_type'];
    $arg['avatar_height'] = $user->data['user_avatar_height'];
    $arg['avatar_width'] = $user->data['user_avatar_width'];

    if (empty($arg['avatar'])) {
        return '<img class="avatar" src="'.url().'/assets/img/no_avatar.png" style="max-width:100%;max-height:100%" alt="User avatar" />';
    } else {
        $avatar =  phpbb_get_user_avatar($arg, $user->lang['USER_AVATAR'], false);

        if ($user->data['user_avatar_type'] == 'avatar.driver.upload') {
            $get_specific = explode('download/', $avatar);
            return '<img style="max-width:100%;max-height:100%" src="'.base_forum_url().'download/'.preg_replace( '/(width|height)="\d*"\s/', "", $get_specific[1]);
        } else if ($user->data['user_avatar_type'] == 'avatar.driver.local') {
            $get_specific = explode('images/', $avatar);
            return '<img style="max-width:100%;max-height:100%" src="'.base_forum_url().'images/'.preg_replace( '/(width|height)="\d*"\s/', "", $get_specific[1]);
        } else {
            return $avatar;
        }
    }
}

Както може да разбереш дори прави още по-големи "ла*на" като записва записа цялостно с <img тага в датабазата.
Няма как да работи с потребителско айди или поне аз не знам начин как да го направя. Тази функция не съм я писал аз.

За User color-a важи същото. Взима се от сесията на phpbb и е различен за всеки юзър според групата му.

5.това защо е в цикъла?
Правилно, това няма място там...качих го горе в конструктора. Даже го има май и на друго място в 1 от контролерите или моделите и пак е ръгнато там.Даже може да го преместя в core.php. Ще проверя утре, че ми пада батерията пак на лаптопа.
Благодаря!

6.в един момент това ще стане проблем - (линковете)
Благодаря за съвета. Знам, че не е най-добрия начин така да се задават, но пък съм тествал всичко навсякъде из системата по-този начин. До сега проблеми няма, не знам ако е в под-директория как ще е.До сега съм тествал само в руут дир-а, но мисля, че няма проблем. Има функция за бейс урл и е url(), но за сега така си работи ок.

7.Коментари с ajax a location.reload();??
m.... :D Хвана ме.. Много трудно изведох всичко и както може да видиш има clone на места и се презаместват стойности. Запазих цялата функционалност (с рейтинга, аватара, датата и т.н.) и не съм сигурен къде мога да използвам after/before/append/prepend и т.н. в това състояние на клонирания див с информацията за самия аватар и вота. Мисля, че ще изпитам сериозни трудности, ако тръгна да инсертвам див-а някъде в това му състояние и ще трябва пак да се занимавам почти цял ден. От 2 дни го правя това нещо. С location.reload си спестявам мъките, но ако някой ако реши да го закупи и иска да е без рефреш - мога да се помъча и да видя какво мога да направя.
 
Последно редактирано:

Pok4

Registered
6.0:
- Под Revelio имаше грешка в конзолата за някакъв iScroll и го премахнах от js файла, тъй като не се ползва и няма такъв плъгин. (свързан беше с менютата)
- Също така под revelio имаше проблем с Logout-а, ако юзъра не е на началната страница (оправено е) a href > input (беше зададено # на href-a)
- премахнати на места от while циклите конфигурациите за emojione php parser-a
Версия 6.0 е стабилна, тествана е и не са открити бъгове за сега.

По-късно днес или утре ще направя още 1 екстеншън, който засега ще е последен. Става дума за извеждане на последните файлове. Ще има странициране и мултиланг поддръжка.

Планираните ъпдейти по-нататък ще започнат след 1-2 месеца. След версия 6.0 ще има структурни промени и най-вероятно и по екстеншъните.
 

Pok4

Registered
@uphero та за аватара, имало е начин да се изкара по айди, но в админ панела го има само на 1 място и не е създадена функция:
PHP:
           $user_avatar_type = $row['user_avatar_type'];
            $user_avatar_real = $row['user_avatar'];

            switch ($user_avatar_type) {
            case '': {
                    $user_avatar = "../assets/img/no_avatar.png";
                    break;
                }
            case 'avatar.driver.upload': {
                    $user_avatar = base_forum_url()."download/file.php?avatar=".$user_avatar_real."";
                    break;
                }
            case 'avatar.driver.remote': {
                    $user_avatar = $user_avatar_real;
                    break;
                }
            case 'avatar.driver.local': {
                    $user_avatar = base_forum_url()."images/avatars/gallery/$user_avatar_real";
                    break;
                }
            case 'avatar.driver.gravatar': {
                    $user_avatar = get_gravatar($row['user_avatar']);
                    break;
                }
            }

По-нататък ще направя още 1 функция, която да работи с айди и ще пренапиша тук-там където се ползва другата и ще дропна някои колони от екстеншъните и системата като цяло.

PS: Кода бърка в users таблицата.

Може би и за user_color-a може да се направи малка функция... :)
 
Последно редактирано:

Pok4

Registered
32.png

Това е последния екстеншън за сега :) Много прост екстеншън, но важен, тъй като докато стигнеш до файловете, трябва да избереш игра, пък категория и т.н. А така с него потребителите ще могат да достъпят последните файлове през страницата в страничното меню.
По-нататък може да му се добави и търсачка :)

Ако някой има интерес към системата, може да се свърже с мен на pok4@tutanota.com или тук на ЛС, или в някой от другите форуми, където сте срещали темата.
Демо сайта е : https://argos.pw и демо акаунтите са:
demo pass: demo12
demo1 pass: demo12
demo2 pass: demo12
demo3 pass: demo12
demo4 pass: demo12
demo5 pass: demo12
Notice: Демото няма да се обновява, само екстеншъни ще се качват, за да се тестват. Ако има някакъв бъг, докладвайте :)
Версията на демото е 5.9

Благодаря за съветите на всички, които се включиха в темата. След няколко месеца, се надявам отново да се завърна с нови версии и подобрения :)
 

Pok4

Registered
Здравейте хора :) В Сряда или четвъртък пътувам за БГ. През изминалите седмици съм правил разни неща, но за сега не са кой знае какво.
Ще дам чейнчлог. Има и няколко нови екстеншъна.
Най-важното нещо е да видите документацията - https://argos.pw/readme/ (допълнена е с всички функции, темплейт дефиниции и евенти)

Новите екстеншъни са:
Last Logs - от админ панела може да ги гледате със странициране и избиране по тип (админ или юзър)
Call admin - последни записи от плъгина ви за CS 1.6 (мога да го направя и за други CS-и)
Last Bans - показва последни записи от последните баннати играчи в сървърите ви (работи за 1.6, но може да проработи набързо и за SourceBans - TF2/CSS/CS:GO)
Ajax username hover (нещо като тук, когато посочите юзъра и ви излиза боксче с повече инфо за него)
Erase button - добавя бутон до събмита на коментари с цел, ако след рефреш седи още текста от auto save textarea екстеншъна - просто да кликнете и да изтрие всичко и да пишете нов коментар на чисто.
Сигурно нещо може и да пропускам...


Чейнчлог от версия 6.0 до 6.5:

6.1:
- добавени са нови функции get_user_ava_by_id и get_user_color_by_id (дропнати са колони от таблиците (comments, comments_replies, logs и част от таблиците на екстеншъните.. и се използват функциите сега.)
- LGSL Game query fix
- Dashed бордера е заменен с малки точки (с малък font-size) от fontawesome в чата за онлайн статуса на потребителите в чата (седи по-добре)
- малки корекции по каптчата + изтрит е font-a, който се ползваше (няма смисъл от него, тъй като тя си работи и без него) assets/fonts/Monofont.ttf
Ако някой иска да работи със специфичен фонт - да си я преработи, намира се в App/Entity/Captchas.php
- About US модела и контролера бяха преработени. (за да може да се инсертва и ъпдейтва коректно текст), преди беше инсертнат в sql-a текст по-начало и можеше само да се ъпдейтва.
Това си е било бъг. (оправено е)
- Преработки по sql-a (премахнати са колони и от aboutus текста по-начало също)
- Още един бъг беше фикснат. Когато има 'admin' в url-то независимо дали е на страница или новина - вадеше бяла страница без стилове... Това се е получило заради това, че беше дефинирана {{current_style}} дефиницията през функцията за admin url проверката. (махнах я)
Няма смисъл от нея, тъй като тя работи само за фронт частта тази темплейтна дефиниция и не е обвързана с админ панела. Проверил съм всички файлове в admin/ и App/Admin/ дали я ползват и не, не я...
- библиотеките са ъпдейтнати през composer. (проблеми - няма)
- инсталатора също препърпя леки промени свързани с изкарването на езиците за него... Вече е автоматично и не се налага да го пипате. Ако добавите нов език към системата, то той ще излезе автоматично в него.
- същото като горното само, че за админ панела. Сега вече може просто да създадете нова папка fr/ в lang/ и да си преведете системата, всичко е автоматизирано и езика излиза веднага. (навсякъде)
Moже просто да си копиратене bg папката, да я кръстите примерно fr и вътре файлове също fr.php и да си преведете системата на френски (примерно) (да не забравите да сложите и иконка в \assets\img\flags - fr.gif)
- Изтрити излишни lang дефиниции след промените по-горе


6.2:
- от core.php проверката за инсталатора и смяната на неговия език е пренесена в самия му контролер, за да не се размотава там.
- съкратен е кода в includes/events.php (всичките евент имена са изнесени в масив и след това с foreach loop се създават самите евент listener-и)
- събмит-а на анкетата е преместен във функция и се вика от функцията за анкетата. (разделена е на 2 отделни функции вече), това си е вид оптимизация и спестяване на един иф повече..
Целта е аякс заявките, които са зависими от functions.php да се оптимизират като това се пренесе във функция, която пък си я вика анкетата, която се не се изобразява навсякъде... (особено в аякс рекуестите)
- Функциите за RSS и Onesignal са пренесени като темплейтни дефиниции (изменения във functions.php и по темплейтите)
- глобалните темплейтни дефиниции са изведени в нов файл в includes/ папката. Той се нарича global_vars.php (махнати са от functions.php)
- в темите е добавен нов дата таг - data-newsid="" (може да си го позлвате от екстеншъните, ако искате да манипулирате новините).
екстеншъна за comment replies (ajax) беше редактиран, за да ползва този дата таг и да няма заявка към датабазата през аякс, за да се изкарва айдито.
- дропната е колоната с google+ линка и на нейно място седи вече default_user_color колона, която държи цвета на всички потребители, които не са в специална група или такава със зададен цвят.
Цвета може да си го промените като hex (с 6 инициала или 3) без # отпред...
- Когато системата се инсталира по-начало е имало зададен в контролера за когато няма новини - бокс свързан с default темата. (премахнах го), тъй като създава проблеми с другите теми. Оставен е само alert бокса, че няма новини...

6.3:
- оставени са коментари към кода навсякъде бекенд...
- промяна и добавки към документацията (евенти, функции и глобални темплейт дефиниции)
- Фиксове по менютата на orizon темата (всички дом парсери по екстеншъните бяха редактирани, имаше бъгове и в странинчното линк меню свързан с width на #left_wrapper див-а)
- целия чейнчлог е добавен като файл в readme папката changelog.txt
- Във functions.php вече има само функции. Останалия код от там е преместен на съответните места (core.php/контролери, global_vars.php и т.н.)
- всички екстеншъни претърпяха оптимизации и са премахнати mustache legacy функциите от тях. Също и индентации по кода на места.

6.4:
- добавен е confirmation/alert jquery плъгин в админ панела. Вече е доста по-удобно и лесно да работите с админ панела. (https://craftpip.github.io/jquery-confirm)
- Js_libs файла в админ панела претърпя цялостни промени и е индентнат.
- добавени още 3 lang дефиниции свързани с confirmation/alert боксовете.

6.5:
- добавен е mobile detect клас за логовете в админ панела, за да се изобразяват коректно с col-12-sm под смартфони
- промени в readme папката
- оправен е .active класа за админ панел сайдбара.
- MyISAM -> InnoDB (целия sql претърпя промени + таблиците на някои екстеншъни)

-------------------------------------------------------------------
Сега съм се заел с шоповете за игри и вече съм написал за CS 1.6, утре почвам този за CSS (всичко е напълно автоматизирано) и работи с Gmbans/freshbans/amxbans и съответно Sourcebans за CS:S,CS:GO и TF2.

Давам линкче към 1 форумче, където също пиша - https://amxx-bg.info/forum/viewtopic.php?f=37&t=11424


Всичко е супер и върви перфектно, естeствено има какво още да се прави и оправя, но се насъбраха много екстеншъни. Вече са 22, аз дори задминах като бройка тези по-начало от предишните разработчици... :D
Ще добавям още неща... Мислех да сложа туич нещица и фейсбук логин, но навсякъде токените вече са с expire тайм и трябва да се заявяват нови и нови, ако искаш апликацията да работи. В някои има и обмяна на стар с нов, но пак е занимавка... Не ми се занимава с това.
Ако някой обаче много иска, мога да видя и да направя нещо по-въпроса :)
 
Последно редактирано:

Pok4

Registered
6.6:
- Екстеншъните вече работят със собствени lang файлове, отделени от кода на ядрото им. (Правите си папка lang/ и си пишете в масив с име $ext_language всички ланг дефиниции.
След това си ги ползвате в самия екстеншън с $this->lang['вашата_ланг_дефиниция'];. Възможни езици в момента: en/bg/ru/es (правите си файловете с разширение .php и си въвеждате ланг дефинициите в тях).
- добавена е търсачка при екстеншъните, която работи с jquery с цел да си търсите екстеншъните по-бързо. Сега екстеншъните вече са много и става по-трудно, ако няма търсачка да ги преглеждате.
Търсенето става по име на автор и екстеншън. Ако напишете pok4 ще ви излязат всички мои, ако напишете val4o0o0 ще ви излязат всички по-начало. Ако напишете pok4/advanced_comments ще ви отсее само този и ще скрие останалите. Работи в реално време без mysql, просто скрива row-ове от таблицата в която се намират всичките екстешнъни.
- Оправени са актив класовете за екстеншъните в админ панела при клик на активен линк от менюто в сайдбара. Вече менюто седи отворено и се знае къде сте в момента. Линковете се оцветяват в бяло.
 

Pok4

Registered
Версия 6.7 ще дойде с актуализирани екстеншъни и без микс на html/js с php. :)
 

Pok4

Registered
Хора, зацепих на едно място и от 2 дни не мога да продължа. Не съм писал тук, тъй като проблема няма как да го решите тук, поне така си мисля. Свързан е с темплейтната система и 2 while loop-a един в друг. Трябва да се създаде helper вероятно, за да извадя коректно резултатите от тикет системата за всеки конкретен тикет. (сега вади коментарите навсякъде еднакво)
Веднага щом ми отговорят в гитхъб, ще продължа нататък и вече остават по-лесни неща. То тикет системата и магазините са най-сложните екстеншъни.

Също така накрая ще добавя няколко класа, които са standalone и ще седят в Entity папката. Там са нещата, които няма да претърпяват промени. Разни класове като Cookie Class (get/set), CSRF клас, image resizer class, file uploader class , form validator и т.н.
Бяха в 1 мой стар проект, но ще ги тествам на php 8.1 и ако всичко е ОК, влизат в системата. Вие си ги ползвайте както решите за добре. Вътре в тях има инфо как се ползват.

Поздрави!
 

Pok4

Registered
6.7:
- всички библиотеки са ъпдейтнати през composer
- екстеншъните са пренаписани и вече няма микс на html/js с php (ползват собствени темплейт файлове)
- добавени са някои нови важни класове в app/entity, които може да ги ползвате в системата или в екстеншъните. (имат си неймспейсове)
(Cookie Class (get/set), CSRF class, image resizer class, file uploader class , form validator и background process runner (изисква VPS/VDS или Dedicated server, за да работи))
Някои са старички, но вършат все още работа. Може и да си ги пипнете малко. В Entity папката стоят нещата, които са standalone и са правени отдавна и няма да имат бъдещи ъпдейти. Неща, които са тествани и работят. Повечето от класовете са правени преди 5-9 г. и са малки, просто работят и не им трябват ъпдейти.


Добавих и скриване на скрула, който седи в last top 5 users, но не съм го качил на демото все още, че седеше грозно да има и от 2-те страни скрул. (оverflow-y: hidden)

Все още чакам отговор от поддръжката на LGSL 6x за проблем с live чек функцията, която очевидно продължава да има проблем, когато сървърите са в масив и се използва тази функция. Написа ми, че ще прегледа как стоят нещата, дал съм репродукция на кода и чакам отоговор.

Предстои работа по магазините още и след това ще направя обещания темплейт, а и мисля да се пробвам да преведа и на френски.
Ако някой изяви безплатно да преведе системата, ще му дам отстъпка при закупуването й. :)

Езиците, които ме интересуват са френски и немски. Maсива е 560 реда, така, че ще ви отнеме около 1 ден, поне толкова на мен ми отиде за текущите езици.

Планирам да създам и екстеншън за отделна регистрация, която е извън тази на phpbb3. Така ще можете да забраните на потребителите да ползват вградената регистрация в phpbb3 (може да се спре от админ панела) и ще може да ползвате моя екстеншън за тази цел, който ще:
- има поддръжка на captcha
- live check за заето име
- лесна манипулация в отделен template файл (може да си добавите някакво описание)
- tooltip за всяко поле с описание за полето
- alphabet поддръжка
- Минимум символи за никнейма
- забравената парола ще си се ползва от phpbb3 системата
- лесно надграждане с Oauth, ако решите да ползвате, токените вече се изисква да се надграждат с нови и нови и се обезимсля всичко. (имат expire time)
- избор на определена група по-начало

Така ще забравите за ботовете или ако има ботове, лесно можем да сменим шрифта на captch-aта с някой от dafont, който ботовете не могат да четат...
За сега системата остава като stable и след последния стил, ще видя дали не мога да измисля още някой екстеншън. :)
 

Pok4

Registered
Хора, завърших регистрационната форма:

Използва:
CSRF защита
Cookie GET/SET (нарочно добавих, тъй като някои ботове може да не работят с кукита и ще ги прецакаме :))
Form validator class-a
STOP Forum SPAM API
Мулти ланг поддръжка

Давам пейстбин на екстеншъна и темплейтния му файл:
Template: https://pastebin.com/cdMQY6iT
PHP: https://pastebin.com/jSVzSxjS

Сега се сетих, че имах готов екстеншън за реклама на банери в сайта и ще го едитна малко, тъй като е старичък.
Също така ще направя и още 1 екстеншън, който е почти готов. Казва се "magic rows" и представлява хвърляне на зарове на 24 часа. Ако някой хвърли 6-ца ще му даде 1 кредит в системата. Този кредит може да го ползва за резервция на ник в сървърите например.
Ако сетнете някой от флагове в магазините, примерно флаг "а" за 1 кредит, така ще си запазите активните играчи и хора в сайта.
Работи с js и аякс, като зара е спрайт (и има ефект, че наистина се върти), картинката я имам и в нея са всички възможни хвърляния от 1 до 6.


Само да кажа, че регистрационната система е важна, тъй като ако позволите кирилица в имената, може да се изпитат проблеми в логването в сървърите на игрите. А в екстеншъна съм позволил само a-z, 0-9 и -_ oт 6 до 22 символа.
Паролите също са подобни. Целта е да си добавите още неща в екстеншъна, там съм коментирал къде може да си добавите код, примерно ако имате Wow сървър или Mu Server, може да си добавите няколко заявки на бързо, за да се ползват същите акаунти.
 

Pok4

Registered

Това е Magic rows екстеншъна. Работи с аякс и js, има спрайт и е преведен на всички езици, които са поддържани от системата.

Цената на този екстеншън е 10 евро, а на екстеншъна с регистрационната форма 15.
 

Горе