ARGOS multigaming cms

uphero

Registered
Само да кажа, че регистрационната система е важна, тъй като ако позволите кирилица в имената, може да се изпитат проблеми в логването в сървърите на игрите. А в екстеншъна съм позволил само a-z, 0-9 и -_ oт 6 до 22 символа.
Паролите също са подобни. Целта е да си добавите още неща в екстеншъна, там съм коментирал къде може да си добавите код, примерно ако имате Wow сървър или Mu Server, може да си добавите няколко заявки на бързо, за да се ползват същите акаунти.
Сложи допълнително поле за ник в играта който да не е обвързан с името на потребителя и тоя проблем изчезва
 

uphero

Registered

Това е Magic rows екстеншъна. Работи с аякс и js, има спрайт и е преведен на всички езици, които са поддържани от системата.

Цената на този екстеншън е 10 евро, а на екстеншъна с регистрационната форма 15.
Дай му кода на това, че съм сигурен че ще може да се лъже
 

Pok4

Registered
Здравей, благодаря, че писа :)

За този проблем:
Сложи допълнително поле за ник в играта който да не е обвързан с името на потребителя и тоя проблем изчезва

Ако си ползвал phpbb, може би знаеш, че има username_clean функция, която маха всичко от ника, което е специално и го прави чист, годен за други цели. Реших обаче, че така с regex през form validator-a всичко ще пасне както трябва. Няма да има проблем и не искам да ползвам друго поле, тъй като ще станат много никове и трябва някой да ги помни. Целта е да се ползва 1 регистрация за всичко (сайт, форум, игри и т.н.) Всичко да е обвързано само с този ник и да няма лъжи, ако някой тръгне да продава акаунти или пък прави мръсотии с друг ник в игрите, а е регнат във форума и се прави на 'света вода ненапита'.


Относно втория екстеншън:
PHP: https://pastebin.com/BWR52Xuf
Template: https://pastebin.com/1GqfQ6jb
js: https://pastebin.com/zdsqtv59

Давайте съвети какво да до-оправя или да добавя :)

Екстеншъна за реклама с банер чрез кредити е почти готов, ей сега го довършвам :) Цената му е 10 евро.
 

uphero

Registered
Ако сложа това в конзолата директно печеля -
JavaScript:
    $.ajax({
        type: "POST",
        url: "/ajax/ext/pok4/magic_rows",
        data: {"add_to_db":"1"},
        success:    function(data) {}
    })
Aз бих го направил със заявка към бекенда и той да генерира резултата и на база на него да записва в базата данни и да върна само резултата.
 

Pok4

Registered
Ясно, ами стана късно, утре ще видя какво мога да направя :) (Батерията пак пада...)
Благодаря за съвета, аз така и не се научих как точно да дебъгвам през конзолата "по-дълбоко". Чета само грешки, може ли някой да даде 1 клипче набързо, как мога да експериментирам и аз така, за да не стават такива неща за в бъдеще...
 

Pok4

Registered
Е, никой не каза как става, та прочетох малко, трябва само copy/paste, но да, става, заобикаля се, както каза @uphero.
Дори заобикаля и изчакването на 24-те часа.

Работя по въпроса с отстраняването, в момента чета материали за secure ajax calls. Мога да добавя и CSRF, ей сега ще тествам и ще видя как мога да го направя. Някои предлагат и проверка на HTTP REFERER
Това по-горе е клипчето с тестването. (съжалявам, ако зарежда бавно..., лаптопа е пълна скръб)
Дал съм демо как заобикалям всичко с инсертване на заявката в Dev конзолата.

Ще видя как мога да ги защитя, а и ще прегледам другите екстеншъни, които работят с такива заявки, за да видя дали и при тях няма проблеми.
Това ми се случва за първи път, тъй като не съм хакерче и никога няма да тръгна да пробивам системи :D
 

Pok4

Registered
И така хора, реших проблема от части ;)

Използвам този CSRF валидатор - https://github.com/GramThanos/php-csrf

настроих хеша да се обновява на 10 секунди и да има 2 максимални хеша (1 за 6-ца като хвърлиш и 1 за другия ъпдейт, който контролира sql заявките, ако не си уцелил 6)


Всичко заспа и няма начин да се изманипулира. Ако някой го изманипулира, хеша се сменя след 10 секунди и няма как да продължи да пейства отново и отново. +Това ajax заявките се крият при рефреш на страницата и няма как да види новия хеш до след 24 часа :)

За сега е ОК, ако някой иска код, нека пише, ще дам :)

PS: Бутона на чата във видеото горе е с текст "Добави банер", това е така, тъй като бях предефинирал ланг дефиницията в новия екстеншън за реклама на банери в сайта. Вече го оправих, да не се чудите :)

Версия 6.8 за сега е с:
- Обновен readme с текущата версия
- Добавена е глобалната темплейтна дефиниция {{base_forum_url}}
 
Последно редактирано:

Pok4

Registered
Снощи се сетих нещо, че ако ползваме регистрационната форма с други заявки (за създаване на акаунти към сървърите), ще трябва да има и форма за смяна на парола, която да работи с тях. Там ще трябва и пращане на емейл... Знам една майл библиотека (https://github.com/PHPMailer/PHPMailer) от гитхъб и съм я ползвал преди.

Мисълта ми е обаче, че има различни версии на игрите, пример:
Wow Burning crusade, Wrath of the lich king, cataclysm и отделно и Му сървърите са с различни сезони.

Това, което бих тествал аз е да добавя event listener-и, които да седят там в събмита в екстеншъните за регистрация и смяна на парола и да създам отделни екстеншъни, които да се инжектират в евента. Отделните екстеншъни ще са само с sql заявките... (за всяка игра - различни)
Не съм го тествал това нещо и не знам дали е възможно, но това е важно и веднага щом свърша с по-лесните неща, ще направя каквото мога, за да се случат нещата...

Мога да я вкарам през composer тази мейл библиотека и ще редактирам и от части в админ панела, тъй като няма wrapper и всичко е писано чисто. Ще мина всичко през тази библиотека от гитхъб.
Библиотеката е доста напомпана, но мога да потърся и някоя по-лека. Преди съм я ползвал в мой проект и не беше толкова разширена колкото сега...

Междувременно, ако имате съвети за някоя библиотека, която мога да вкарам - пишете.
 
Последно редактирано:

Pok4

Registered
Нов екстеншън: https://i.ibb.co/gzqMQz6/55.png
Админите ще могат да премахват и добавят кредити на потребителите по юзър айди.
Поддържа мулти ланг.
При мобилни устройства се ползва col-sm-12, а при десктоп, както виждате col-sm-6.

Мислех дали да не вкарам аякс и да изписва под полето за айди колко кредита има юзъра, но си казах, че няма смисъл. Ако някой иска да работи така, нека пише :)

Цена: 5 евро.
 

Pok4

Registered
Още 1 нов екстеншън: https://i.ibb.co/3NCVJKV/image.png

Работи горе-долу, но естествено не е като истински превод на системата...
Цената му е символична: 5 евро.

Не съм ползвал кода от уиджета на https://gtranslate.io/, тъй като не сработи с моята система.
Случайно попаднах на една WP тема и там имаше къстъм код, който взех и ползвам в аргос.

Ето примери:
Код:
<a href="#" onclick="doGTranslate('{{ext_translate_curr_lang}}|ar');return false;" title="Arabic" class="glink nturl notranslate">
<img src="ext/pok4/translate/icons/ar.png" height="24" width="24" alt="Arabic" />
<span>Arabic</span>
</a>
<a href="#" onclick="doGTranslate('{{ext_translate_curr_lang}}|zh-CN');return false;" title="Chinese (Simplified)" class="glink nturl notranslate">
<img src="ext/pok4/translate/icons/zh-CN.png" height="24" width="24" alt="Chinese (Simplified)" />
<span>Chinese (Simplified)</span>
</a>

виждате, че има темплейт дефиниция {{ext_translate_curr_lang}}, това е езика от който тръгва да превежда.
По-начало седеше en и го смених с темплейтната дефиниция, която връща настоящия език от вградените в аргос, за да превежда от него.
Въпреки това, пак има неточности. За това, решете сами дали си струва :)
 
Последно редактирано:

Pok4

Registered
Започнах работа по новия темплейт. Взаимствам разни неща от други теми в themeforest. (там така или иначе няма как да се класирам, тъй като има привейт неща, които са копирани от там и няма да я допуснат, ако ще и да има 2 тона документация)

Ето демо на фуутъра:

Ще гледам да я опростя максимално, но да изглежда добре.
Ще работи с последния bootstrap 5.

Сега е момента, който иска да види нещо ново в новия темплейт, да даде линкове към разни ховър ефекти/менюта/бутони и т.н., за да ги вкарам в темата. :)
 

Pok4

Registered
Мерси, аз вече знаех за този линк. :)

Почти съм готов, остава да намеря някакъв сайдбар (няма да е sidr, който ползва default темата) и да стилизирам и чата и ще почна да я вграждам.

Ще дам дизайна чист накрая, може някой да му потрябва за нещо, тъй като горе-долу доби някакъв вид :)
 

Pok4

Registered
А, :D Ами аз свърших почти работа, остана само чата. Намерих и добър сайдбар.
Ще подредя кода и ще я кача, но дали ще е днес или утре не знам, батерията пак пада :)

https://argos.pw/test/ - това е до момента, без да е индетнат кода и някои функции са не работещи. (липсва и чата)
Дайте и някои съвети, ако имате :)

През мобилна версия сайдбара работи...
 

Pok4

Registered
Линк към темата - https://easyupload.io/w4dd41 (валиден 30 дни)
Редактирах някои неща, валидирах кода с W3C валидатора и някои промени по js файла.
Тъй като аргос ползва head.js, библиотеките са заредени през него, но може и да си ги махнете и да си ги заредите чисто.
В global js файла, трябва да смените горе head.ready с $( document ).ready(function() ...
За сега всичко е ОК, вчера даже имаше проблем под моя телефон (с малък дисплей е) и редактирах някои неща, за да до-оправя изгледа.

В най-скоро време ще я интегрирам (Днес или утре) и ще я кача на демото.
Мисля, че като се запълни със съдържание ще добие вид.
Още нещо:
Сега виждате, че има слайдър (големите изображения). Ще го направя така, че ако от админ панела сте добавили слайдъри - те ще се изобразяват така по-този начин сега, а ако нямате слайдъри, просто ще седи хедър (изображение, което може да си замените винаги от папката img)

Добавил съм и чата (на демото по-горе може да видите). Ако някой не му зарежда коректно, нека отвори сорса, да влезе в style.css и да набие f5 там, за да се опресни файла...
 

Pok4

Registered
Здравейте хора :)
Получи се супер, остават подробности. Довечера ще кача на демото, както и някои нови екстеншъни и ще тествам всичко и там, като ще дам и линк пак, за да видите за какво става на въпрос. Мен лично много ми харесва...

Сега тръгвам към ботевградско шосе, тъй като колата има проблем и отивам в сервиз. Като се върна, ще до-оправя каквото съм намислил и така..

Версия 6.8 идва с леки корекции, които даже не са за коментиране, но както и да е. :)
Мисля да разширя малко качването на файлове, тъй като до момента може само с линк към файла, а имам готов клас за ъплоуд и ще го тествам направо там. Ще има radio input и ще се избира дали да е линк или файл и така...
 

Pok4

Registered
Здрасти,
Прибрах се най-сетне :)

Само голямото изображение ли е проблем ? (Тоест слайдъра ?)
Ако да, то това е от слайдъра.. Ползвам BxSlider за слайдър.
На места са се оплаквали и са дали да се ползва това:
Код:
.bx-wrapper img {
width: 100%;
}
като hotfix.


Аз го добавих и го тествах, уж при мен е добре...
Само да попитам от интерес, ти ли си с такава резолюция или ползваш някой туул, за да преглеждаш ?
Аз ползвам този - http://whatismyscreenresolution.net/ и понякога dev конзолата...

Изображенията в слайдъра са с размер 1920х1080 и нормално да бъгват, ако няма някоя добавка, да ги оразмерява като горната.
Тази резолюция е доста голяма, аз лично никога не съм минавал 1920х1080...
Може би, ако си с повече от 1 монитор или си включил компа с някой телевизор :D


Ще до-оправя още малко неща и я качвам на демото, там ще е с промените, за сега промени няма да правя по това, което вече съм качил като демо.... После ще изтрия папката test...
 

ivanoff

Registered
Привет! Да, само слайдъра е така! Такава ми е резолюцията - със 3 монитора съм / и трите по 27''/. Би трябвало фикса да оправи проблема.. освен това, което си дал като код.. пробвай да добавиш и
Код:
margin: 0 auto;
след 'width' за да го центрира въпреки разпъването.
За сега ми харесва как се получава иначе! Продължавай със надграждането и желая успех! Ако забележа случайно нещо ще драскам! :)
 

Горе