Footer Facebook или нещо различно

kilarist

Registered
Опитах сам да го направя но не успех ето какво точно
5839574Z.png

Обясни какво по точно искаш да направиш...

От това което аз разбирам са 2 неща.
Едното е тази картинка да седи на footera така на страни.
Другото е да седи в лявата или дясната страна на сайта.
И какво трябва да прави този бутон.

GOTI каза:

Важен ми е принципа на системата при натискане на бутона който е файсбоок да илиза "Филмово" нов BOX

kilarist каза:
GOTI каза:

Важен ми е принципа на системата при натискане на бутона който е файсбоок да илиза "Филмово" нов BOX

Нищо не разбрах ... дай пример от някъде.

GOTI каза:
kilarist каза:
GOTI каза:

Нищо не разбрах ... дай пример от някъде.
примерно това съм го взел сега от http://vlogbox.bg но съм го виждал на много места ...... та какво му е структората каква е системата ........ при натискането на бутона да излиза нов box по такъв начин

Това може да стане със jquery hover + slideToggle.

Нещо такова:

[js]
$("#someDIV").hover(function (e) {
e.slideToggle("slow");
});
[/js]

Не мога да разбера логиката? При CSS3 и IE7-8 нещата тръгват със разни хакове и библиотеки като css3pie, изобщо работата се обезсмисля. CSS3 и HTML5, за да влезнат във обръщение трябва поне още 4 - 5 години. Да не говорим, че ако си поглеждал cssPie и те си използват JS (ако ти е проблема заради JS), за оправяне на разни бъгове, за да може да се раздвижат разни елементи от сайта, при старите версии на браузерите и най - вече IE. А и с тези хакове едва една малка част от нещата работят, така както трябва.

Колкото до Jquery, попринцип не съм изобщо голям фен на JavaScript, но тъй като масово започна да се използва Jquery, поради простата причина, че е лесна и много добре подържана библиотека, съвместима със дори IE5-6 и разбира се се постигат много добри ефекти. Защо трябва да си усложняваш живота със безмислени ровения във google, как да накараш един див да се премести 10пиксела на дясно със CSS3 или HTML5 при IE7-8 и накрая да свалиш 100 файла, който да накарат това да работи, като може да напишеш 2 реда код посредством функциите на Jquery.

eddyy93 каза:
Не мога да разбера логиката? При CSS3 и IE7-8 нещата тръгват със разни хакове и библиотеки като css3pie, изобщо работата се обезсмисля. CSS3 и HTML5, за да влезнат във обръщение трябва поне още 4 - 5 години. Да не говорим, че ако си поглеждал cssPie и те си използват JS (ако ти е проблема заради JS), за оправяне на разни бъгове, за да може да се раздвижат разни елементи от сайта, при старите версии на браузерите и най - вече IE. А и с тези хакове едва една малка част от нещата работят, така както трябва.

Колкото до Jquery, попринцип не съм изобщо голям фен на JavaScript, но тъй като масово започна да се използва Jquery, поради простата причина, че е лесна и много добре подържана библиотека, съвместима със дори IE5-6 и разбира се се постигат много добри ефекти. Защо трябва да си усложняваш живота със безмислени ровения във google, как да накараш един див да се премести 10пиксела на дясно със CSS3 или HTML5 при IE7-8 и накрая да свалиш 100 файла, който да накарат това да работи, като може да напишеш 2 реда код посредством функциите на Jquery.
прав си

eddyy93 каза:
Това може да стане със jquery hover + slideToggle.

Нещо такова:

[js]
$("#someDIV").hover(function (e) {
e.slideToggle("slow");
});
[/js]
Можели по точен пример с този код

Ето, така може да пробваш:

Код:
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <title>Powered by Eddy</title>
        <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
    </head>
    <body>

<div id="someDIV" style="width: 100px; height: 20px; background-color: #ddd;">

<div class="someCLASS" style="width: 100px; height: 400px; background-color: #000;" ></div>

</div>
        <script type="text/javascript">
            $(".someCLASS").hide();
                $("#someDIV").hover(function () {
                    $(".someCLASS").slideToggle("slow");
                    $(".someCLASS").show();
                });
        </script>
    </body>
</html>

EDIT:

Погледнах линка от онзи сайт, който си дал, те го правят по ето този начин, който смятам че е по - добрият:

http://css-tricks.com/examples/jQueryStop/

Back
Горе