spam

Статус
Not open for further replies.

ifkooo

Registered
принципно не става въпрос за изтриването на файл. момчето просто попита за какво е и аз му дадах пример с изтриване на файл.
така, че да не оспамваме темата.

За щастие в PHP6 shut-op оператора (@) ще бъде разкаран :) И няма да могат некадърните писчи да се възползват от него.

ggenov каза:
За щастие в PHP6 shut-op оператора (@) ще бъде разкаран :) И няма да могат некадърните писчи да се възползват от него.

Нека да не се обиждаме ама и доста от кадърните го използват ;)
защото ако имаш while в който да изтриеш примерно 7000 документа от дадена папка, ще е доста по натоварващо да ги проверявам предварително. Така, че нека всеки сам си преценява какво и кога да ползва :}

ifkooo каза:
ggenov каза:

Нека да не се обиждаме ама и доста от кадърните го използват ;)
защото ако имаш while в който да изтриеш примерно 7000 документа от дадена папка, ще е доста по натоварващо да ги проверявам предварително. Така, че нека всеки сам си преценява какво и кога да ползва :}

Ако имаш файлове в някаква директория и държиш данни за тях в някаква база би следвало ако кода ти е правилно написан да нямаш разлики. Тогава триенето на файлове по данни от базата не би трябвало да даде грешки. В същност всяко недомисляне на код води до грешки, те до нови а те до трети ... и така слагаш @.
Или да обобщим:
Налага ти се да правиш проверка защото някъде на друго място и преди това не си се понапънал да си напишеш кода прилежно.

Само до преди няколко месеца писах код, който обработва (копира, създава и трие фаилове и директории) около 20 милиона за един ден на няколко сървъра едновременно. Без нито една грешка и нито една @ в кода. И всичко това по данни от базата.

w0w аплодисменти за момчето :) :!:
Както казваме ние програмистите, "животът е една проста база данни и няколко if-a"
Виждам, че твойта дава препълване, а If-а който трябваше да използваш е... Ако се изтъквам ще изглеждам ли пич? или Ако просто прекратя този дебат ще изляза по умен?!

Въпроса беше защо се използва @, момчето разбра. А дали ще го ползва или не си е негова работа.
1 съвет.... не може да знаеш кой стои срещу тебе и какви кодове е писал :) може пък от него да зависи живота на стотици и суми за милиони :)
:o :o :o :o :o

p.s. моля модераторите да заключат тази тема, защотото постовете далеч преминаха границите на въпроса!

ifkooo каза:
Въпроса беше защо се използва @, момчето разбра. А дали ще го ползва или не си е негова работа.
Да, човека плучи отговор за какво се ползва, както и дали е добре да се позлва, както и това, че ако го ползва може да се окаже, че след 1 година кода му бълва милиони редове error_log на ден или пък въобще не работи.
Добре е да знае освен за екстрите и за подводните камъни, които "услужливо" му спестявате.

ifkooo каза:
Както казваме ние програмистите, "животът е една проста база данни и няколко if-a"
Явно съществуват и два вида програмисти ... :D За щастие ние с теб не сме от един вид.

ifkooo каза:
1 съвет.... не може да знаеш кой стои срещу тебе и какви кодове е писал :) може пък от него да зависи живота на стотици и суми за милиони :)
Опазил ме господ! Живота ми да зависи от такива като теб. Може би и на американците за това им падат совалките защото в кода си слагат @.
И е добре сам да се замислиш в съвета си.

И не ми викай ПИЧ. Мога да съм ти баща!

И не ми викай ПИЧ. Мога да съм ти баща!
Съжалявам, съдих по мненията ти ;)

Както и това е последния пост който пиша в тази тема. Времето ми е ценно да не говорим, че струва и пари ;)

P.S.

Радвам се, че сме различен тип програмисти.
Опазил ме господ
да работя с теб :}

P.S2
Всъщност до сега не съм писал софтуер за совалки, но пък си близо до целта, слава богу мойте продукти не летят във въздуха, а се движат под\/над вода :} поне няма да паднат от високо заради една кльомбичка :}

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе