Windows 8 - струва ли си?

djman

Registered
Пичовете от MS имат оферта за 40 долара ъпгрейд от Win7 до Win8, та според вас струва ли си (като махнем старт менюто и квадратите на страна - мен лично ми харесват)?

Само да вметна, че тази оферта до колкото разбрах е до края на Януари, а после цената се вдига значително.
Аз също се чудя дали си заслужава..

vinsbg каза:
Само да вметна, че тази оферта до колкото разбрах е до края на Януари, а после цената се вдига значително.
Аз също се чудя дали си заслужава..

И аз мисля, че тази оферта е до време.
По добре се възползвай ако смяташ да ползваш windows 8

Да, до 31 януари е. Ще мисля още, ама май няма да е много дълго)

Само не ми е ясно следното нещо:
Купувам ъпгрейда и получавам сериен номер за Win8. Т.е. с него след време евентуално ще мога да (пре)инсталирам win 8 - да? И сегашния Win 7 сериен номер остава ли използваем?

djman каза:
Да, до 31 януари е. Ще мисля още, ама май няма да е много дълго)

Само не ми е ясно следното нещо:
Купувам ъпгрейда и получавам сериен номер за Win8. Т.е. с него след време евентуално ще мога да (пре)инсталирам win 8 - да? И сегашния Win 7 сериен номер остава ли използваем?
И на двата въпроса почти съм сигурен, че отговора е да.

По принцип кодът важи за определен брой инсталации, поне преди беше така. Абре хора що ще го купувате. Сваляте си го от замундата, инсталирате си го, активирате, ъпдейт и всичко заспива, като при мен. Имам Win8 Enterprise на дискове за 64bit и за 32bit, няма смисъл само да си давате парите. До момента малко е проблемна активацията, но пак става.. :)

t0shk0 каза:
По принцип кодът важи за определен брой инсталации, поне преди беше така. Абре хора що ще го купувате. Сваляте си го от замундата, инсталирате си го, активирате, ъпдейт и всичко заспива, като при мен. Имам Win8 Enterprise на дискове за 64bit и за 32bit, няма смисъл само да си давате парите. До момента малко е проблемна активацията, но пак става.. :)
Има много причини поради, които един човек може да иска да си купи windows-а...

t0shk0 каза:

Ще ти отговоря - не знам дали е съвпадение или какво, но досега с моя скромен опит съм забелязал, че пиратските (кракнатите) windows-и имат (повече) проблеми и се сго***сват доста бързо. Докато с оригиналките такива наблюдения нямам. Дори много плютата Виста работи перфектно. :lol: Да не говорим че изпитваш някакво вътрешно удоволствие от легален софтуер (и игрите спадат към това число) :)))

Лично аз ще прочета още малко това онова и мисля да го взимам. Ще пиша с отзиви...

Нито една от версиите в замунда не е пиратска. Провери им хешовете и сам ще се убедиш. Сваляш от сайта на microsoft оригинален windows и го пускаш на trail, след което само го активираш и си спестяваш 40$. От 3 месеца съм с windows 8 и един бъг или друг проблем не съм имал и една стотинка не съм дал, няма и да дам.

vinsbg каза:
t0shk0 каза:
Има много причини поради, които един човек може да иска да си купи windows-а...

Моля те, разясни ми тези причини :)

t0shk0 каза:
Нито една от версиите в замунда не е пиратска. Провери им хешовете и сам ще се убедиш. Сваляш от сайта на microsoft оригинален windows и го пускаш на trail, след което само го активираш и си спестяваш 40$. От 3 месеца съм с windows 8 и един бъг или друг проблем не съм имал и една стотинка не съм дал, няма и да дам.

Да, ама да се мъча да активирам, да се чудя до кога няма да ме набарат и тн и тн. Предпочитам да си е легална, освен това 40 долара (60 лева) не са чак толкова много (цена за ъпгрейд, де)... Моя вече се тегли)

Е сега ваша си работа какво ще правите, но аз бях длъжен да кажа, че може да стане всичко for free :)

t0shk0 каза:
Е сега ваша си работа какво ще правите, но аз бях длъжен да кажа, че може да стане всичко for free :)

Ясно ни е) Ся, няма да навлизаме в темата "за и против пиратството и/или легалния софтуер"... По-добре ми кажи как да си взема хляба от магазина for free :D :D

Е айде сега :) хляба, там вече е по-сложно.. Аз не съм по тези работи ;)

Баси якото :D 444 мнения.. Няма да пиша повече :D

Мен лично на този етап не ме кефи 8цата. Пробрах я преди няколко месеца и "тестдрайва" беше един ден.
За таблет или телефон по-става, но за ПЦ не ми хареса.

Все пак, пробвай я, ако ти хареса си я купи :)

Аз лично имам регистрация от университета и си джиткам с оригинален уин 7 про. Голям кеф е :) слагам си техния антивирус и т.н.
Не може да се опише с думи какво е да ползваш оригинален уиндоус.
Трябва да го пробваш за да откриеш разликите...

Мисля, че би трябвало да е някакво голямо подобрение на Windows7, аз лично бих си го купил ако ги имам парите + това, че ако и на компютъра му вървеше, но съм доволен и на Windows7, понеже ми е оргинален макар и да не съм дал 1 лев, но това е друга тема. :)

Определено има разлика към кракнат и закупен! От WindowsXP насам Microsoft пускат редовно ъпдейт, който следи за така нареченият злонамерен софтуер, който ти дава правото да ползваш уиндоус безплатно. Лесно може да се спре, но друго си е да знаеш, че ти е оригинален и проблеми няма да имаш с абсолютно нищо. Единственото което не ми харесва, че моята 7-ца е профешанъл, а не ултимейд и българският език се слага по различен начин, но да не те бърка.

Моето мнение е, че ако се чудиш дали да го вземеш 8-ка и имаш пари, действай. :) Това, че с този кей може да го преинсталираш няколко пъти, май не е така, щом с този кей на моят уиндоус са минали над 10 компютъра, прави си извода. :) Не ми се вярва уиндоус8 да е издънка на Майкрософт, тъй като едва ли биха си го позволили след такъв успех с уиндоус 7, да направят разочарование. :)

Windows 8 не може да се инсталира без ключ, можеше само beta версията, но от RTM-a нататък трябва ключ.

Въпросния update за 60 лв може да се вземе и за 30 ако имате оригинален ключ от 7-цата (някои казват че става и без ключ да се вземе намалението, но аз не съм пробвал все още). При изтеглянето на update може да се избере дали да се свали като update или като image и да се инсталира на чисто. Аз не съм чувал че оригиналните ключове имат брой преинсталации, но дори и да е така при Win8 може да се възползвате от функциите Reset и Refresh (ако не им бъркам имената) при които: при първата се затрива всичко от дяла на win-a и се инсталира на ново а при втората само се подновяват файловете на Win-a без да се губи информация от дяла и това става без да правите "снимки". Аз съм пробвал Reset-а, отнема доста повече време от колкото да се направи ръчно но все пак си го има като функция и може да се направи без наличен носител с windows :)

И аз се замислям да си го купя - оферта е особено за 30лв :) Metro-то не е удобно за компютри без touchscreen но ще се ползва само десктопа, липсата на старт бутон също не е кой знае какво, а и вече има достатъчно програми които добавят въпросния бутон :)

DarkAngelOfhope каза:
за 30 ако имате оригинален ключ от 7-цата

Всъщност да, има и такава оферта за активираните Windows 7 между 02 юни 2012 г. до 31 януари 2013 г.

Имаше дупка в сайта им и всеки можеше да вземе намаление, ама вече е поправена и изисква s/n на Win7.

Windows 8 е перфектен за мен. Е сега, че си има изисквания, има си. Много ми допада това, че е силно застъпена интеграцията със социалните мрежи. Вече няма нужда да се използва Daemon tools, защото уиндолса чете .iso файлове. Има и още много други подобрения - производителност, функционалност и други.

Относно хакнатите windows-и съм напълно съгласен, че са пълна боза и нямат бъдеще, но за сметка на това при windows 8 нещата стоят малко по-различно. Както споменах в предишните постове, всеки един човек може да си свали оригинален windows 8 и да го пробва за 90 дни. Ето тук се появява и малката магия, която може да се прави. Самият windows 8 е направен така, че когато се въведе код в полето за активация и интернета е изключен, windows 8 предоставя една функция за активиране чрез телефон. И там вече се генерират едни кодове и се изпращат на системата на microsoft за обработка и те ти връщат код, с който да активираш оригиналния ти windows 8. След като вече си го активирал с кода, който ти изпращат от microsoft, никой не може да ти каже нищо. Твоят windows 8 става един вид нелегално легален :D Методът е изпробван от мен на вече повече от 5 машини и работи безупречно. Само да уточня, че активацията е forever :) Ако искате повече информация, можете да потърсите в google за windows 8 skype activation :)

Back
Горе