Дискусия : Linux

Centrino каза:
Виж сега. Драйвърите на Ати са много зле направени според мене...... Тва са просто едни комерсиални копеле*а които искат да печелят от сякаде. И проблема, който се поевява при почти сички потребители на Ати е в това че не можем да си пуснем 3д ускорението да работи както трябва. Аз се мъчих блозо месец докато успях да подкарам комерсиалните драйвъри на Ати и успях. Вярно много време загубих но ефекта си струваше. Но ови.. наложи се да преинсталирам и след това не се получи и реших да пробам open source драйварите и бях много доволен от тях. Държаха се много добре. Е не можех да играя някакви супер 3D игри ама... щом си на линукс значи не си падаш много по гейминга и така аз си останах на дебиан и на open source дайвари. А ако до някога си купя ново видео то ще е Nvidia защото имат много по добър съпорт под линъкс :)

p.s Айде лека нощ от мене че утре съм на даскало :evil:

ATI са супер карти, само драйверите им за Linux не са както трябва. На мен Mesa-та не ми работи, защото съм с нова карта и нямат поддръжка.

На дебиан не успях да ги подкарам
На OpenSUSE ги сложих за 20 мин,
а на Кубунту ми отне само 5 минути :D

to6o каза:
index каза:
п.п.а за хората които са се откзали защото не им тръгва това или онова е доста жалко, явно не са били достатъчно упорити :?

Това предполагам се отнася за мене..... Ами добре ако ти успееш да подкараш PS под Линъкс, при това да работят ефекти, плъгини и т.н нормално :) .... тогава ще те призная и с удоволствие ще се върна на линъкс... Знам ще кажеш че има и алтернативи за линъкс, да има обаче не ми е одобно да работя с тях. Каквото и да си говориме PS си е PS

Да не обсъждаме правата ми дадене от големите.
До колкото съм,че из форумите на убунту и кубунту излиза - По добре си купи Nvidia от колкото да инсталираш драйвери на ATI.
Аз смятам сега преди да получа дисковете си от Убунту.ком да тествам Дебиан, ем някоя доста стара версия - (по савет на Netcutter ).
На мене ми е все едно дали ще е линукс или бозичка.Аз не играя често играи най-много да влезна за по- 10 - 15 минути да разцъкам ,че съм станал доста кекав.
АЗ ще се поварта и аз малко тука из форума и лека нощ и от мене .

Аз съм със убунту 7.04. Направи ми лошото впечатление, че amd64 версията ми е по-стабилна, но няма толкова неща за нея. Днеска махнах 64ката и сложих i386. Като го пуснах ми напомни, че има 100 и кусур ъпдейта и ги пуснах. И какво стана? Openoffice се омаза тотално - dependency problem, leaving unconfigured! Иначе на 64ката сложих и KDE и какво ли още не и е направо бетон. Утре правя последен опит за цялостно подкарване на i386, и ако не стане я шитвам с един формат и слагам пак amd64.
:oops: 7 преинсталации на i386 дистрибуцията за 2 дни!!! :shock:

Centrino каза:
to6o каза:
index каза:
п.п.а за хората които са се откзали защото не им тръгва това или онова е доста жалко, явно не са били достатъчно упорити :?

Това предполагам се отнася за мене..... Ами добре ако ти успееш да подкараш PS под Линъкс, при това да работят ефекти, плъгини и т.н нормално :) .... тогава ще те призная и с удоволствие ще се върна на линъкс... Знам ще кажеш че има и алтернативи за линъкс, да има обаче не ми е одобно да работя с тях. Каквото и да си говориме PS си е PS
не просто не ми остава време да се занимавам с ПС или каквито и да било игри, затова тук не мога да споря, казах го и за другите, не спец. за теб, защото някой не успял да подкара видео карта,друг скайп, трети апаче и т.н. :)

На всички фенове на ЛИНУКС препоръчвам: Mandriva Linux.
Инфо няма да давам тук в темата, но ето ви един сайт с всички дистрибуции - редовен сайт в, който не пропускат да споменат и за една дистрибуциика ето: http://distrowatch.com/ . От дясната страна са дистрибуциите.

datamatrix каза:
За мандривията съм чувал че е адски тежка, колкото и добра да е била.
споделям, имам и лични впечатления, просто някои дистрора са излишно-шарени и излишно натоварват, някои хора явно недоопипват нещата преди да пуснат продукт на пазара :? инсталирвал съм Мандрива 2007 спринг ли нещо такова беше :D

Mandriva 2007 Spring One - 1CD
Mandriva 2007 Spring Free - 1DVD
И двете са безплатни ето ги и минималните изисквания:
CPU: Any Intel or AMD processor - dual-core supported
RAM: 256 MB minimum, 512 MB recommended
DVD or CD drive required
Video Card: NVIDIA GeForce or later, ATI Radeon 7000 or later, Intel® i8xx and i9xx
large.jpg

Аз също съм ползвал тази дистрибуция и мога да кажа, че е много красива като визия и няма излишни неща в Mandriva 2007 Spring One и не е тежка, ако не се използват 3D възможностите на десктопа.

Я дайте по една снимка на екрави да видиме кой с какво е :Р ?
Моят компютар е :
CPU : INTEL CORE 2 DOU / 1.8 Ghz
RAM : Dual Chanel 800 Mhz / 1 Gb
Video : 512 => ( Nvidia N8600 GT -256 - и обикновенната на дъното 256 0> компютара не зачита две карти а една която е 512 :shock: :D )
HDD: 320Gbita > 290 и няколко Gbaita
PC основа: 64 , но карам с 32 битова ОС,което е невазможно за моето дъно.
http://img405.imageshack.us/img405/5747/das4ah7.png
Харесвам семплите неща.

В тази тема смятам да давам информации за всички дистрибуции и проектите им. След малко ще подготвя доста информация за дистрибуциите.

StormBreaker каза:
Centrino каза:
А какво ви е мнението за стария и добър SUSE :lol:

Много добра дистрибуция.
отрицателно. след като новел поеха нещата в свои ръце и почнаха да работят с Майкрософт ги ненавиждам :o все пак има и некомерсиален, но той май умря. ако инфото ми не е грешно...мисля че сусе върви надолу за разлика от Убунту който рулира :twisted:

Охххх нещо май започна много да ми липсва линукса като гледам десктопа който е дал Index..... Май ще се върна на него 8) даже още утре слагам едно Дебианче или Убунту и почвам.... Пък дано живот и здраве след време админа се съгласи да направи под форум за LINUX :)
//редакция от INDEX
to6o каза:
StormBreaker каза:
Centrino каза:
А какво ви е мнението за стария и добър SUSE :lol:

Много добра дистрибуция.
отрицателно. след като новел поеха нещата в свои ръце и почнаха да работят с Майкрософт ги ненавиждам :o все пак има и некомерциален, но той май умря. ако инфото ми не е грешно...мисля че сусе върви надолу за разлика от Убунту който рулира :twisted:
И аз нямам кой знае колко добро мнение за Suse просто от любопитство питах :) Моите наблюдения над него са че е доста тежка дистрибуция и не е кой знае колко стабилна, не знам дали има нещо в компа ми или аз самия не съм го бил сложил както трябва, но докато бях на него средно на седмица имах около 2-3 краша на системата ей така от нищото... слушам си музика и оп.... краш. А колкото до Убунту вярно е :) наистина много начинаещи започнаха да го предпочитата дори и пред Бозичката. БТВ бях чел някаде че DELL/не съм сигурен дали бяха DELL или някоя друга марка, но мсиля че бяха те /имали вече и лаптопи които се пускат в продажба не с WIN а с Ubuntu

Аз говоря за OpenSUSE според мен е най-доброто след Kubuntu/Ubuntu и не е умрял, а преди няколко дни излезе официално 10.3

Ето го и моя десктоп:
http://web-tourist.net/project/stormbreaker/desktop.jpg

Компютъра ми е

CPU: 3.2 GHz Celeron D
VC: ATI RADEON X1300Pro Sapphire
RAM: 1024 Mb DDR2
HDD: Hitachi 80 GB + Maxtor 20Gb
SC: вградена 7.1
CD/DVD-R/DL recorder

1)Ако админ примерно саздаде форум , то колко човека ще помагаме в него?
3) Невиждам да е наложително да се създава форум.Можеме да си караме и в Softwre & Hardware.
3) Ще помоля да не пълните темата с последователни Ваши мения.Има копче,което се казва "РЕДАКТИРАЙ".Използвайте го.
4) На мен нещо ми се прецата СУДО-то
Код:
pisio@ubuntu:~$ sudo apt-get update
sudo: must be setuid root
pisio@ubuntu:~$
Аз съм уником.

Back
Горе