dakata__92
Super Moderator
Архитектурата на едно приложение се изгражда на база, на три основни принципа:Не кода, архитектурата е проблема. За какво ми е алтернатива, като тази работи и се ползва вече десетки години - JavaEE, Spring, .NET
Ти си мажи на ларавел, колкото искаш... ако се развиваш както трябва, в един момент ще разбереш защо ларавел е боклук.
- изисквания
- норми (така наречените добри практики)
- ограничения
За да твърдиш, че Laravel е боклук (не обсъждам работната рамка а твърдението), по твоята собствена логика ти се развиваш, както трябва. Съществуват много езици за програмиране. Между всички тях съществуват теоретични и практически сходства и поради това може да се намери доста обобщаваща литература. И понеже знам, че си прочел голямо количество информация, не разбирам, защо си така краен? Всички знаем, че добрите практики понякога си противоречат една на друга. В един език е добра практика имената на папките да започват с малки букви, но обратното се приема на други места.
Да се върнем на Laravel и неговата архитектура. Тя е изградена на база, на практики използвани до 2011-та. Сега сме 11 години по-късно. И на мен ми е странно, че рутера не търпи промените, които доста хора очаквахме, че ще се случат, но за всичко си има логично обяснение. Ако се зачетеш по форумите на Java-рите ще видиш, че и те мърморят по Spring. Аз не знам да съществува софтуер, който да отговаря на всички добри практики и да не може да му се намери недостатък.