Листовки от нета не е хубаво да се решават, защото въпросите не са изготвени както на изпита.
Хубавото на тези сайтове , че може да се провери колко си научил, но те не стават за 100% усвояване на материала.
За проверяването, аз си измислих една моя система за проверка и самоконтрол, която отнемаше за проверка 2-3 секунди за да проверя листовката. Изработката отнема един ден, но после се проверяват и решават листовки много бързо. На word се прави таблица. В антетката на първия ред водоравно, пишеш номера на листовката 1 , 2 , 3 ... n . В антетката която е вертикално, пишеш въпроса 1 , 2 , 3 ... n . Попълваш отговорите в тази таблица. Получава се една таблица в която в колони са наредени номера на листовката и отговорите. Същата тази таблица само , че празна разпечаташ и това ще ти е листа за писане на избраните отговори от теб. Ти си решаваш листовката и пишеш отговора в дадената колона. След това сгъваш листа който си написал избраните от теб отговори на хармоника. Налагаш го на шаблона , да може твоите избрани отговори да са успоредни на отговорите които си написал от първата таблица.Проверката става изключително бързо и виждаш веднага къде има грешка, а не проверяваш като някой папагал и кълвач това "а" ли беше или "б".
Така аз си решавах листовките. За решаването на една листовка ми трябваше 5 минути , а за проверка 2-3 секунди. На изпита изкарах 0 грешки и си ги взех без проблем. Не е нещо сложно , но трябва малко да се помисли, как най-рационално да се използва времето.
Времето е пари и не бива да се пропилява безцелно.