Нов облик и бъгове по форума

@Fakeheal Ние работим с много малък набор от Правила които може да бъдат приложени и тук

От там натаък ще видим каво е потенциално проблемно като например

Аз мисля да затворим секцията за Безплатна реклама ?

Последно редактирано:
@Fakeheal Ние работим с много малък набор от Правила който може да бъдат приложени и тук

От там натаък ще видим каво е потенциално проблемно като например

Аз мисля да затворим секцията за Безплатна реклама ?
А не не, чакай и тия с бетинга.
"оригиналните" парфюми вече си минаха по рeда :D

А не не, чакай и тия с бетинга.
"оригиналните" парфюми вече си минаха по рeда :D
И на мен ми се вижда доста спамърска секция. Не намираш каква точно логика и приложение има тук. Сигурно някакво поощряване за някои, да си вземат линк, но така или иначе вече имаме 4 линка в подписа, което според мен си е доста по-добре, от спама в доста нерелевантен форум. :)

И на мен ми се вижда доста спамърска секция. Не намираш каква точно логика и приложение има тук. Сигурно някакво поощряване за някои, да си вземат линк, но така или иначе вече имаме 4 линка в подписа, което според мен си е доста по-добре, от спама в доста нерелевантен форум. :)
Няма да е лошо да я има, но сложете ограничение - поне примерно 100 поста да има и поне 5 през последния месец.

Няма да е лошо да я има, но сложете ограничение - поне примерно 100 поста да има и поне 5 през последния месец.
Притеснява ме момента, в който някои ще се регват тук, за да спамнят, ей така международно. :) Това ще в разделът с най-силна модеряцията и най-много ще трябва да я дебнем. А нерелевантния контент е другото "красиво" в цялата картинка. :)

Всъщност каква е била идеята на секция? Да си пускат хората, който каквото има да продава/предложи?

Точките са преравнени спрямо тази система и пак си с максимален брой, като малко инфлация е ударила след мигрирането.

Може би покрай цялото обновяване се е загубила логиката на старите точки. dakata сега има повече точки от stormbreaker :D Anyways, fake internet points...

Визуализацията на кода си е супер, ще е по-яко да има възможност лесно да се споделят и изпълняват въпросните кодо̀ве: интеграции с 3v4l.org / codepen.io / codensandbox.io / друго(?). Може и бутона за добавяне на код, да не е скрит във втори toolbar.

като тук силно се надявам да се превърне по-скоро дев общество, каквото е Stackoverflow
Трябва да е "удобно", за да се превърне в такова. Горното ми предложение за embeddable code snippets мисля, че е удобство, което трябва форума да има. Заместването на bbcodes с markdown също ще е голям +. Преструктуриране на категориите също е от голяма необходимост (пример: HTML / Javascript / CSS е прекалено общо, при положение, че js може да бъде бекенд, фронтенд, има милиони работни рамки, библиотеки и др.). Може би дори съществуването на категории е минус, а да се имплементира някаква система за тагване на постовете би било по-добре.

И моето разбиране за двата форума е такова, което ти сподели и "Безплатна реклама" вместо да се унищожава, може да препраща към Предприемач, и обранто Предприемач да препраща към туриста за по-сериозни програмистки въпроси, за да няма препокриване.

Разгледах какви плъгини има сегашната форумна система, но не успях да намеря готови такива за code snippets или markdown :(

Има, разбира се, други open source решения, които са пригодени за създаване на общества за програмисти, като:

- https://www.forem.com/
- https://github.com/codidact/qpixel

Проблема разбира се е, че предприемач и туриста ще използват различен софтуер и поддръжката става доста по-времеемка и сложна.

@coolice Мерси за линка (има доста правописни грешки там 😅 ). По-скоро се чудех дали тук има такава тема с правила.

Може би покрай цялото обновяване се е загубила логиката на старите точки. dakata сега има повече точки от stormbreaker :D Anyways, fake internet points...
Да, защото старите са се трупали на старата система по онази логика, а след това като е писал тук, е скочил като "сила" на токите и е прибавил за няколко поста няколко точки, с които е минал споменатите потребители. Това годи го разбере какво точно логика следва. :) Вярвам, че ако се държи много на тези точки, ще правите доста постове и ще си ги върнете, макар, че тук до хиляди не знам дали ще удари. :) И аз изглеждам все едно съм от топ юзърите, но факт е, че постовете ме издават.

Визуализацията на кода си е супер, ще е по-яко да има възможност лесно да се споделят и изпълняват въпросните кодо̀ве: интеграции с 3v4l.org / codepen.io / codensandbox.io / друго(?). Може и бутона за добавяне на код, да не е скрит във втори toolbar.
Точно там е. :) Подменю, като експанднеш трите точки най в дясно. И е третата иконка </>

Screenshot from 2022-02-17 16-34-34.png

Безплатната реклама ми се ще да остане, но някак да се пълни с обяви като:
  • Продавам 23" монитор
  • Предлагам линк билдинг
  • Продавам нова видео карта
Проблема разбира се е, че предприемач и туриста ще използват различен софтуер и поддръжката става доста по-времеемка и сложна.

@coolice Мерси за линка (има доста правописни грешки там 😅 ). По-скоро се чудех дали тук има такава тема с правила.

Това ще го имаме в предвид - за правописните грешки. Правилата тук са си същите, като при другия форум + наложените вече хубави традиции, може би без някои стари - примерно линковете в подписите и ще разгледаме какво друго ограничава хората тук, което не би навредило на обществото. Само да отбележа, а и кула ще се съгласи сигурно, в другия форум се изповядва малко повече свободата, някакви такива диктаторски изгъзици, ограничения без много логика и смисъл, пречки и др. не сме прилагали никога и за това смятаме, че още е една от успешните за нас стратегии за водене на форум.

Размяната на трафика и кой какво търси, мисля, че ще стане с правилата симбиоза между форумите. Вече имаме сме си пуснали тук авто-реклами, които да дадат този наклон, а с времето ще се прилагат и други начини да се раздели правилно трафика и всеки да знае кое местенце за какво е и какво може да получи там. :)

Markdown вместо bbcode звучи супер, но за embeddable code (особено неща като codesandbox) - много ще се забави зареждането на страниците.

Markdown вместо bbcode звучи супер, но за embeddable code (особено неща като codesandbox) - много ще се забави зареждането на страниците.
embeddable бавно зареждане на страница от форума ли? По-скоро мисля, че си се изпълнява рамката, а вече когато си лодне онази страница. :)

Писането на код тука трябва да е наистина с приоритет - марддолна задължителен също.
А не през 10 менюта и бавни попъпи да се добавя код.
@Blinky вземай се в ръце и покажи че наистина има желание за работа по форума

То едно време имаше някакви награди с тия точки..

Даже още някъде трябва да имам web-tourist тениска..

Така или иначе това беше преди хиляди години :D

Писането на код тука трябва да е наистина с приоритет - марддолна задължителен също.
А не през 10 менюта и бавни попъпи да се добавя код.
@Blinky вземай се в ръце и покажи че наистина има желание за работа по форума
Дай, ще разгледаме, защото всички коментари за xenforo са за какво им е, като са с bbcode, на два клика и различни езици. Ще проверим, видях едно рипозитори, дано става. Как да нямаме желание, всички тук сме на една вълна - make web-tourist.net great again. :)
То едно време имаше някакви награди с тия точки..

Даже още някъде трябва да имам web-tourist тениска..

Така или иначе това беше преди хиляди години :D
И ние имаме, на другия форум правим събирания с пиене, като традиция, скоро не сме де, заради обстановката. Но се взимат бутилки. :) Мисля, че е по-яко от тениска, а тениски, това е добра идея наистина. :)

Даван палец на горе за: (y)
=> Markdown
=> CodePen интеграция
И за двете няма официална интеграция, но ще поразгледам още. Този CodePen нямаха ли някакъв ифрейм, който бучат по сайтовете?

Ама показва колко сме конистентни в правилата (не съм пипал да го оправя защото е last edited 2008 година.... ) :)

А тогава бяха времената на кирилицата на инженера (OS намаха вградена кирилица) и много хора дето пишеха онлайн се учеха да пишат на кирилица включително и аз

След 20 дена ще направя 10 години тук, бързо минаха :D
Иначе и тук линковете едвам се различават в текста

Back
Горе