Windows 8 - струва ли си?

t0shk0 каза:
vinsbg каза:
t0shk0 каза:
По принцип кодът важи за определен брой инсталации, поне преди беше така. Абре хора що ще го купувате. Сваляте си го от замундата, инсталирате си го, активирате, ъпдейт и всичко заспива, като при мен. Имам Win8 Enterprise на дискове за 64bit и за 32bit, няма смисъл само да си давате парите. До момента малко е проблемна активацията, но пак става.. :)
Има много причини поради, които един човек може да иска да си купи windows-а...

Моля те, разясни ми тези причини :)
Не мисля, че има нужда да обяснявам ралзиките между легален и нелегален софтуер...

При подобен въпрос бих направил следното:
1.Влизам в youtube и гледам клипове на хора който го ползват (критики хвалби...)
2.Питам познат който го ползва.
3.Влизам в някой торент сайт , да не правя реклама ся,свалям го тествам го и ако ми хареса си го ползвам.
4.Питам майкрософт по останалите 2 въпроса.

:?: :) :)

Това с youtube и ревюта разни го пробвах, ама като гледам всички изказват собствено мнение за интерфейса, което си е индивидуално.
Така де, сложих (ъпгрейднах) вече, доволен съм честно казано. Само с клавиатурната подредба нещо не е наред (ползвам US; BG Pho + BG) - не ми запомня primary езиците...

Но като цяло съм доволен и си струва, мисля да го слагам и на лаптопите.

Аз сега го тегля официално и безплатно - като студент в СУ имам право на безплатен лиценз за Windows 8 Professional. Ще dual-bootвам да видя дали ще ми хареса, пък и имам прекалено много неща в момента инсталирани на седмицата, за да го изтрия

StormBreaker каза:
Аз сега го тегля официално и безплатно - като студент в СУ имам право на безплатен лиценз за Windows 8 Professional. Ще dual-bootвам да видя дали ще ми хареса, пък и имам прекалено много неща в момента инсталирани на седмицата, за да го изтрия

При Windows 8 съществува малък проблем с dual-boot-а. Понякога се получава така, че не засича останалите ОС и после трябва да се правят едни неща, за да се оправят loaderite. Срещал съм този проблем с Win Xp и с Linux, но не знам как стоят работите с Win7. Поздрави :)

t0shk0 каза:
StormBreaker каза:

При Windows 8 съществува малък проблем с dual-boot-а. Понякога се получава така, че не засича останалите ОС и после трябва да се правят едни неща, за да се оправят loaderite. Срещал съм този проблем с Win Xp и с Linux, но не знам как стоят работите с Win7. Поздрави :)

Windows 7 си има доста добър лоудър, пък и предполагам, че windows 8 ще си инсталира свой. Иначе и аз съм имал много проблеми, но с линукси и grub2, който по някаква причина решава, че няма да ползвам windows никога. Да си призная не съм dualbootвал 2 windows-a досега

Добър е, определено е по-бърз от 7-цата, но този Start интерфейс е по-скоро мобилен за смартфони и таблети от колкото за PC. Нещо се изказваше недоволство от компаниите, разработчици на игри... Аз все пак оставам със 7, защото според мен е по-добър перформънса, но вие си решавате.

Edit: и двата са оригинални и съм ги тествал

StormBreaker каза:
t0shk0 каза:
StormBreaker каза:

Windows 7 си има доста добър лоудър, пък и предполагам, че windows 8 ще си инсталира свой. Иначе и аз съм имал много проблеми, но с линукси и grub2, който по някаква причина решава, че няма да ползвам windows никога. Да си призная не съм dualbootвал 2 windows-a досега
Dualboot 7ца и 8ца - буутлодъра на 8цата е ужасен! Напомня ми на някакъв efi bios, само че по зле :(

Сложи наново на 7цата буутлодъра отгоре, или пък grub

alex95_bg_2 каза:
StormBreaker каза:
t0shk0 каза:

Dualboot 7ца и 8ца - буутлодъра на 8цата е ужасен! Напомня ми на някакъв efi bios, само че по зле :(

Сложи наново на 7цата буутлодъра отгоре, или пък grub

Не знам, но grub2 2ри път под ред ми прецаква буута, така че ще си стоя на един от windows-ките :)
Какво лошо има в този на 8мицата? Още не съм я инсталирал, но утре мисля да го направя

Инсталирах 8мицата и за сега съм доста доволен :) Харесва ми хибридния shutdown/startup. Преди седмицата по цял месец карах с hibernate, защото иначе трябва да го чакам докато се включи. Харесва ми и интеграцията с Microsoft Security Essentials.
Нямах проблеми с драйвери и софтуер, което се и очаква. Заема ми само 1GB памет в момента, което също е доста добре.

ModernUI не пречи колкото очаквах, даже въобще. Аз съм без touch screen, така че ще го ползвам само като start menu, иначе превключването между ModernUI app-ове и десктопа е доста удобно и интуитивно. Свиква се бързо. Всичко работи страшно гладко. Липсва ми само прозрачността на прозорците, но не е болка за умиране, пък и така се вписва повече в минималистичния стил на windows 8.

За bootloader-a нямам забележки, изглежда добре. Аз нямам и кой знае какви очаквания или изисквания от него, просто да мога да си превключвам при boot.

Общо взето впечатленията ми са доста добри и ще си остана с него.

"СТРААААШЕНА" е!

Нямам думи. Погледнах я тази прословута 8-ца на една приятелка на лаптопа. Е толкова грозно нещо не съм виждал. Я пробвайте да заредите скайп и да следите кой ви пише :D

Като визия лично мое мнение - как се казваше "Ядох най-яката пържола, ОТ-ВРАТ" :D:D:D

Аз съм си фен на линукса нищо че не мога да боравя с него :wink:

Аз трябваше да я купувам обаче имаше някакъв тестов период дето можеше безплатно и после плащаш.
След като повечето неща не ми тръгнаха. Говирих със съпорта и те помогнаха доколкото можаха но... не мисля, че съм готов. Това не е ново поколение ОС, а просто шарена 7-ца дето се опитва да работи като 7-ца.
За мобилни устройства е по добре май ама за мен...
. 3D-то не работеше на някой игри (е това не може да се преживее).
:)

GOTI, има скайп за десктоп, въобще - десктоп приложенията работят без проблем. За какво говориш?

admin, може ли да дадеш конкретни примери, 2-3 неща които не работят?

Да, наистина скайпа за 8цата е пълна боза. Няма дран'н'дроп, съобщенията не идват веднага, които е отпочиващ или отсъстващ го показва офлайн.

Аз съм с 8ца оригиналДЪ от университета ми е лицеза... трая я щото за сега не ми се занимава отново да слагам 7цата.
Но наистина уиндоусите ги правят през един :? .

Тоя 8ца по става за таблет, но иначе не виждам смисъл някои с настолно ПК да минава на 8 :o

п.п. някои казват, че се стартирал много бързо, но това е илюзия. Само плочките се включват и след това самия работен плот пак се зарежда за около минута.

Добре бе, хора, като не ви харесват metro apps, ползвайте си десктоп приложенията - всъщност, няма разлика със 7 и виста в това отношение. Аз от apps ползвам само TuneIn и Evernote и съм много доволен.

И всъщност зарежда по-бързо, и не са само плочките. Накратко е нещо като sleep функцията, ако не го изключваш правилно или го рестартираш - ще зарежда по-дълго.

Стабилен си е win-a, жалко че не може да се нагодите към него (понеже много различен)...

djman каза:
Добре бе, хора, като не ви харесват metro apps, ползвайте си десктоп приложенията - всъщност, няма разлика със 7 и виста в това отношение. Аз от apps ползвам само TuneIn и Evernote и съм много доволен.

И всъщност зарежда по-бързо, и не са само плочките. Накратко е нещо като sleep функцията, ако не го изключваш правилно или го рестартираш - ще зарежда по-дълго.

Стабилен си е win-a, жалко че не може да се нагодите към него (понеже много различен)...
Отговарям за мене :arrow:
1) ползвам и метро и дестопа. И двете са куца работа. Защо?
- защото за метро няма достатъчно приложения, поне такива които да ми харесват на мен или да са безплатни.
-няма смисъл от него като си 22" или има ???
2) дестоп... няма старт бутон О_0 wtf. Всеки път трябва да давам мишката надясно да отивам настройки и т.н. с тези големи грозни икони :shock:

3) зарежда по-бързо О_0 при мен пък осезаемо по-бавно от 7цата... и не говоря просто да ми светне екрана, я говоря за това всички приложения, които е трябвало да се стартират да се стартират... Скайп го чувам как се вписва чак след минута... а на 7цата е доста по-бързо.
-неправилно изключване? какво ще рече това?
Заради осмицата, много рядко си изключвам лаптопа, защото ми се изчаква чакането докато се зареди от напълно изключен.
м/у другото първия път като го сложих, търсих в гугъл как да го изключа :) е няма такъв забутан бутон.

Единственото, което мога да подчертая като + е че може да си правиш "refresh" на операционната система без диск. Всъщност не знам дали става без диск, така пишеше уж като го рекламират, но когато опитах да го рефрешна ми искаше диск с ОС.

п.п. в кръга на шегата разбира се, нали знаете ония лаф "въпрос на вкус казало кучето и си облизало дупето" :?:

LiRiX каза:
п.п. в кръга на шегата разбира се, нали знаете ония лаф "въпрос на вкус казало кучето и си облизало дупето" :?:

Така е, в крайна сметка си прав :) Важното е че имаме избор.

Аз от 03/11/2012 8:48 pm съм с Windows 8 на лаптопа и на новия настолен. Не съм имал хапсолютно никакви проблеми с нищо. Освен, че от скоро лаптопа губи wi-fi при слаби публични мрежи. Но и на седмица като бях имаше разни дразнещи бъгчета тъй че...

Игри доколкото съм играл на лаптопа не съм имал нещо, което да не тръгне на 8, а да е вървяло на 7 - даже имам повече производителност в осмицата.
Софтуерът, който ползвам, всичкият работи.

Определено при мен работи по-бързо от 7. А вече свикнах със старт екрана и даже ми е по-удобен - няма нужда да редя един тон иконки по десктопа или в таскбара. То аз преди не използвах старт менюто де..

Аз лично не виждам разлика, която би направила 8 по-лоша ОС. Десктоп нещата са си същите, какво им е различното освен смяната на старт менюто?

Иначе в крайна сметка всеки си има предпочитания и различни изисквания. :)

ПП. Не вярвам да не го знаете, но като минете с мишката там дето беше старт бутона пак може да се цъка. Не разбирам защо трябва някой да отваря дясното charms меню освен за shutdown

StormBreaker каза:
.. но като минете с мишката там дето беше старт бутона пак може да се цъка. Не разбирам защо трябва някой да отваря дясното charms меню освен за shutdown

Това е така, а още по-лесно е да го отваряш с уиндолския бутон (този между Ctrl и Alt дето е). Освен това като го задържиш този същия бутон със Tab можеш да почнеш да превърташ различните екрани.

А най-удобният е бърз начин за стартиране на някое приложение е: (Този трик може би го има и на 7-цата, не съм пробвал, тук го открих за първи път)

Натискаш тоя уиндолския бутон и дирекно започваш да пишеш първите букви от името на приложението, което искаш да стартираш, след което веднага Enter и се стартира мигновенно :) (особено със SSD). Така времето за стартиране на което и да е приложение се свежда до 1 секунда, достатъчно е само да му знаеш името :D И аз не използвам икони по десктопа по тази причина.

Въпрос на свикване е... В началото ми беше малко некомфортен, сега работя доста бързо и леко на него.

Back
Горе