Дискусия : Linux

Пробвай да си влезеш направо със "su"или да изпълниш командата от root терминала

EDIT: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=219767

прочети тези мнения тука и пробвай :) мисла че ще се реиши проблема ти

index каза:
1)Ако админ примерно саздаде форум , то колко човека ще помагаме в него?
3) Невиждам да е наложително да се създава форум.Можеме да си караме и в Softwre & Hardware.
3) Ще помоля да не пълните темата с последователни Ваши мения.Има копче,което се казва "РЕДАКТИРАЙ".Използвайте го.
4) На мен нещо ми се прецата СУДО-то
Код:
pisio@ubuntu:~$ sudo apt-get update
sudo: must be setuid root
pisio@ubuntu:~$
Аз съм уником.
Аз смятам да помогам, но не ми пречи нищо и в тази тема да си цъкъркам :) .

аз мога да пиша малко, но ако няма форум честно казано в такива дъра-бъра спам теми не ми се пише,по простата причина че е 1 тема в която се пише за 1000 работи и примерно някой потребител като търси нещо няма да го намери или ще се изнерви и ще затвори сайта...в уроци.нет май а и на други места даже има специален раздел с уроци за линукс където се пускат туториали да речем по някои трудни за новаците теми...но както и да е,софтуер/хардуер какво общо има с линукс не можах да разбера съвсем :oops: :D

Centrino каза:
Пробвай да си влезеш направо със "su"или да изпълниш командата от root терминала

EDIT: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=219767

прочети тези мнения тука и пробвай :) мисла че ще се реиши проблема ти
Няма смсал. със 'su' си в ърша работата , а за да го оправям ме мързи, понеже скроо ща слагам дебиан даго тестна и после след това ГИБОНЯ :)

StormBreaker каза:
Аз говоря за OpenSUSE според мен е най-доброто след Kubuntu/Ubuntu и не е умрял, а преди няколко дни излезе официално 10.3
не че искам да споря и да се правя на начетен,но става въпрос за същото. това което го казваш го пуска новел :? като е фри като другите дистрота, а се заплаща само подръжката...имах предвид че Сусе се правеше и от разработчици които нямаха нищо общо с Новел, но вече не го правят-затова казах умря. Просто новел излязаха подводници,според мен като имам предвид партньорството им с Майкрософт...нека си излиза 10.3 мисля че има отлив от това дистро :)

to6o каза:
StormBreaker каза:
Аз говоря за OpenSUSE според мен е най-доброто след Kubuntu/Ubuntu и не е умрял, а преди няколко дни излезе официално 10.3
не че искам да споря и да се правя на начетен,но става въпрос за същото. това което го казваш го пуска новел :? като е фри като другите дистрота, а се заплаща само подръжката...имах предвид че Сусе се правеше и от разработчици които нямаха нищо общо с Новел, но вече не го правят-затова казах умря. Просто новел излязаха подводници,според мен като имам предвид партньорството им с Майкрософт...нека си излиза 10.3 мисля че има отлив от това дистро :)

Аз пък все си мисля, че ползвате линукс заради самата ОС, а не само, за да правите на пук на Майкрософт.

Ако сте забелязали на повечето кутий пише ,че хардуерат вътре работи само с MAC OS , и WINDOWS , никаде не пише за Linux.Това е монопола,плащасе на една фирма " за да спести " малко мастило , да не напише ,че става и за линукс.

index каза:
Ако сте забелязали на повечето кутий пише ,че хардуерат вътре работи само с MAC OS , и WINDOWS , никаде не пише за Linux.Това е монопола,плащасе на една фирма " за да спести " малко мастило , да не напише ,че става и за линукс.

То до колкото знам има Линукс за Всички архитектури.

StormBreaker каза:
Аз пък все си мисля, че ползвате линукс заради самата ОС, а не само, за да правите на пук на Майкрософт.
:shock: няма да те разубеждавам щом така си мислиш :D ако имаш някога време се запознай по отблизо с + на линукса,на ядрото, и на самата ОС.

to6o каза:
StormBreaker каза:
:shock: няма да те разубеждавам щом така си мислиш :D ако имаш някога време се запознай по отблизо с + на линукса,на ядрото, и на самата ОС.

Нещо не разбрах какво искаш да кажеш.

index каза:
не, това е панически страх :lol: но няма да ги спаси и това, мак-а сами са си виновни че никога няма да достигнат нищо кой знае какво със затворената си система, а М-софт няма какво да ги коментирам, пълен комерс и излагация :?
вижте само как рекетират хората - за да играеш дадена игра при системните изисквания ти дават Уиндоус виста...а другото е че при покупката плащаш за съпорт, а не за самия продукт, т.е. фактически ти не купуваш ОС-а да речем Виста,а правото при проблем да им се обадиш и те да ти помогнат :D :D жалко че доста хора не го осъзнават.

StormBreaker каза:
to6o каза:
StormBreaker каза:

Нещо не разбрах какво искаш да кажеш.
искам да кажа че има други причини, които са твърде сериоъни,за д аползваме линукс, това че е отворена система,че можеш сам да си я нагодиш,да гледаш къде какво има,при проблем да го оправиш,бърз е,подреден,СТАБИЛЕН, безплатни ъпдейти и ъпгрейди,хора които винаги ти помагат при проблеми,никой не те рекетира да си ъпнеш машината за да ти вървят програми и още много работи,за които аз като обикновен потребител даже и не знам сигурно...най-малкото няма вируси и троянци и тем подобни работи...сървъри се пускат само на линукс, познай защо? :D

iwanov каза:
Само да питам какво мислите за knopix ?
Не е лоша като дистрибуция, ползвал съм Живата DSL, ама честно да си кажа като има убунту си е несериозна работа.

Очаквайте скрийн и още инфо за ПЦ-то ми. :D
**ОМАЗАХ СИ X11! :cry:

Оправих се, ама 2 часа човъркане през tty1 не е шега работа.
Ето скрийншот:

Системата е съвсем свежа, вчера я инсталирах.

Linux Ubuntu 7.04 Feisty
AMD Athlon 64 , 3000+ @1.8GHz , Cool&Quiet support
512MB DDR2 RAM @800MHz
ASUS GeForce 6600 Extreme Silencer 256MB
MotherBoard ASUS M2N-MX integrated HD Audio, NVidia 6200, GigabitLan, 4xSATA .
HDD - 80GB 133/ATA Maxtor - Linux
HDD2 - 250GB SATA Hitachi - for Windows
LG DL DVD+-RW
DELUX Case 350W
2xDelux Keyboard (едната JarComputers)

StormBreaker каза:
Player_pz каза:
Кажете как мога да разкарам linuxa ?

Вкарваш диска на Windows-a и форматираш дяла дето е линукса с ntfs
.... И така ще се прецака.
Линукс и Windows пишат върху МБР-то на PC-то.
За целта сложи диска на Windows , дай му репиит , ще видиш конзолата/терминала/дос емулатора/ и пишеш в нея
След което си влизаш под Windows сваляш Партишан меджик и сливаш/форматираш дяла на линус.
////
Надявам се , да не издокарвате дектопите си просто заради една нсимка.

Има ли дистрибуция , която е предназначена за уеб сървър или нещо такова .. дайте малко инфо ...

iwanov каза:
StormBreaker каза:
Player_pz каза:
Кажете как мога да разкарам linuxa ?

Вкарваш диска на Windows-a и форматираш дяла дето е линукса с ntfs

Аз направих така и нямам никакви проблеми засега.
Така би трябвало заедно с Linux да си отиде и MBR-то и няма да може дасе ботне Windows
Player_pz каза:
Има ли дистрибуция , която е предназначена за уеб сървър или нещо такова .. дайте малко инфо ...
@Player_pz -
За web- сървар- http://www.ubuntu.com/products/WhatIsUbuntu/serveredition
За дизайнери = http://ubuntustudio.org/

Back
Горе